Γερμανία: Σε αστυνομικό κλοιό παραμένει το Μόναχο υπό την απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος!

Γερμανία: Σε αστυνομικό κλοιό παραμένει το Μόναχο υπό την απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος!

«Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουμε κινητοποιήσει παραμένουν σε επιφυλακή. Συνεχίζουμε έχοντας ως δεδομένο ότι ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής επίθεσης παραμένει υψηλός» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

Με βάση τα όσα ανέφερε, οι αρχές φαίνεται πως έχουν εστιάσει σε μία ομάδα «πέντε ή επτά ατόμων που σκόπευαν να διαπράξουν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Μόναχο» στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης ή σε εκείνον του Πάσινγκ κατά τη διάρκεια του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

«Αυτά τα στοιχεία δεν έχουν προς το παρόν συγκεκριμενοποιηθεί, ωστόσο πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη καθώς είναι αξιόπιστα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Βαυαρίας, Bayerischer Rundfunk, οι γερμανικές αρχές έλαβαν πληροφορίες αρχικά από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και κατόπιν από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας σύμφωνα με τις οποίες επτά Ιρακινοί, που έχουν κατονομαστεί, βρίσκονταν στην πόλη και ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

Οι άνδρες, σύμφωνα με τα στοιχεία, ήθελαν να διαπράξουν τις επιθέσεις χωρισμένοι σε μικρές ομάδες στους δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς και αναμφίβολα και σε άλλες περιοχές της πόλης, σύμφωνα με το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.
Η αστυνομία δεν αναφέρθηκε σε καμία σύλληψη.

Οι δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί, που εκκενώθηκαν, επαναλειτούργησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια