Γερμανία: Σε τριετή φυλάκιση καταδικάστηκε 18χρονος που οδήγησε στο θάνατο νεαρή φοιτήτρια

Γερμανία: Σε τριετή φυλάκιση καταδικάστηκε 18χρονος που οδήγησε στο θάνατο νεαρή φοιτήτρια

Σε φυλάκιση τριών ετών για θανατηφόρα χτυπήματα, καταδικάστηκε ο 18χρονος Σανέλ Μάσοβιτς, που οδήγησε στο θάνατο μια τουρκικής καταγωγής Γερμανίδα φοιτήτρια, χτυπώντας την τον περασμένο Νοέμβριο, έξω από κατάστημα αλυσίδας εστιατορίων κοντά στη Φρανκφούρτη.

Η δίκη του 18χρονου ξεκίνησε τον Απρίλιο στο δικαστήριο ανηλίκων του Ντάρμστατ στη δυτική Γερμανία, το οποίο είναι αρμόδιο επίσης για τους ενηλίκους ηλικίας από 18 έως 21 ετών. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν ελαφρά μικρότερη των τριών ετών και τριών μηνών που είχε ζητήσει η εισαγγελία. Η υπεράσπιση είχε ζητήσει η ποινή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο νεαρός άνδρας, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς του θύματος κατά την πρώτη ημέρα της δίκης του, παραδέχθηκε ότι έδωσε «ένα χαστούκι» στην Τουγτσέ Αλμπαϊράκ τη νύχτα της 14ης προς 15ης του περασμένου Νοεμβρίου, στον χώρο στάθμευσης του εστιατορίου Mc Donald’s στο Όφενμπαχ, κοντά στη Φρανκφούρτη.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο και την οδύνη που προκάλεσα στην οικογένειά της (…). Αυτό το χαστούκι ήταν το μεγαλύτερο λάθος στη ζωή μου», δήλωσε από το εδώλιο του κατηγορουμένου ο Σανέλ Μάσοβιτς, ο οποίος ήταν ήδη γνωστός στην αστυνομία για κλοπές, φθορές και βία και ταυτοποιήθηκε χάρη στις κάμερες του εστιατορίου.

es

Πέφτοντας στο έδαφος μετά το χαστούκι, η Τουγτσέ Αλμπαϊράκ βυθίστηκε σε κώμα προτού υποκύψει στα τραύματά της δύο εβδομάδες αργότερα, ανήμερα των 23ων γενεθλίων της.

Η υπόθεση προκάλεσε τεράστια συγκίνηση στη Γερμανία και η νεαρή κοπέλα, η οποία προηγουμένως είχε επέμβει για να υπερασπίσει δύο έφηβες 14 ετών τις οποίες ενοχλούσε μία μικρή παρέα νεαρών, έγινε η ηρωίδα της χώρας.

Χίλιοι άνθρωποι είχαν βρεθεί στην κηδεία της, και η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είχε ταχθεί υπέρ της απονομής μετά θάνατον του ομοσπονδιακού Μεταλλίου Αξίας στην Τουγτσέ Αλμπαϊράκ για την «εξαιρετική γενναιότητά» της.Σχόλια