Γερμανία: Στέλνει αεροσκάφη & μία φρεγάτα στον αγώνα κατά του ΙΚ

Γερμανία: Στέλνει αεροσκάφη & μία φρεγάτα στον αγώνα κατά του ΙΚ

Στη διάθεση της Γαλλίας, αποφάσισε να θέσει η Γερμανία, αναγνωριστικά αεροσκάφη τύπου Tornado, αεροπλάνα ανεφοδιασμού, και μία φρεγάτα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι Γερμανοί υπουργοί Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, και Άμυνας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Η φρεγάτα θα συμβάλει στην προστασία του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, που ήδη επιχειρεί στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού θα τροφοδοτούν με καύσιμα γαλλικά μαχητικά εν πτήσει, προκειμένου να είναι εφικτές περισσότερες ώρες επιχειρήσεων.

«Δεν μπορούμε να αποφύγουμε την στρατιωτική αντιπαράθεση με το ΙΚ, το Μέτωπο αλ-Νόσρα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία», δήλωσε σχετικά ο κ. Στάινμαϊερ.

«Είπαμε ‘’ναι’’ στην στήριξη της Γαλλίας και η απόφαση εδράζεται απόλυτα στο Διεθνές Δίκαιο», συνέχισε ο κ. Σταϊνμάιερ και πρόσθεσε ότι «το να διαθέσουμε αυτά που μπορούμε και τα οποία μπορούμε και πολιτικά να δικαιολογήσουμε» είναι και θέμα αξιοπιστίας.

«Χρειαζόμαστε και στρατιωτικά μέσα για να σταματήσουμε και να νικήσουμε το ISIS. Αυτή η θηριωδία που δε σέβεται τον άνθρωπο μπορεί κάποια στιγμή να πλήξει και εμάς. Η συμμετοχή της Γερμανίας περιλαμβάνει τρία συστατικά στοιχεία: προστασία, σημαντικές επιχειρήσεις αναγνώρισης και επιμελητεία», δήλωσε από την πλευρά της η κ. Φον Ντερ Λάιεν.Σχόλια