Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Τσίπρας πηγαίνει εξασθενημένος στις εκλογές

Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Τσίπρας πηγαίνει εξασθενημένος στις εκλογές

Η χθεσινή ορκωμοσία της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου ως υπηρεσιακής πρωθυπουργού, που θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, κάνει τον γύρο των γερμανικών μέσων ενημέρωσης.

«Δικαστής προΐσταται της ελληνικής κυβέρνησης», γράφει σε πρωτοσέλιδο τίτλο της η Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Μία δικαστής κυβερνά τώρα την Ελλάδα», σημειώνει σε αντίστοιχο τίτλο η Berliner Zeitung. «Νέες εκλογές στην Ελλάδα: Δικαστής γίνεται επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης στην Αθήνα», γράφει η ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel.

Ο γερμανικός Τύπος επιχειρεί να σκιαγραφήσει το πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα εν όψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης, κάνοντας εκτιμήσεις για τη δυναμική των κομμάτων και ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. «Οι πραγματιστές» του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε δυσχερή θέση, εκτιμά η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, σχολιάζοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας απώλεσε προ των εκλογών το ξεκάθαρο μαχητικό του προφίλ». Όπως επισημαίνει η σχολιογράφος, «ο ρεαλιστής Τσίπρας έφερε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα και επαινείται γι’ αυτό στην Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Ωστόσο, η υπαναχώρησή του προφανώς δεν τον έκανε πιο αξιόπιστο στους μέχρι πρότινος ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Τσίπρας πηγαίνει εξασθενημένος στις νέες εκλογές», παρατηρεί η Süddeutsche Zeitung και σημειώνει: «Παραιτήσεις και αποσχίσεις στον ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να στοιχίσουν στον μέχρι πρότινος πρωθυπουργό την κυβερνητική πλειοψηφία».

Σχόλια