Γερμανικά ΜΜΕ: Τεράστιες οι διαφορές Αθήνας – δανειστών

Γερμανικά ΜΜΕ: Τεράστιες οι διαφορές Αθήνας – δανειστών

Τη διακοπή των συνομιλιών για τη διαπραγμάτευση στην Αθήνα σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος, τονίζοντας ότι ούτε συμφωνία υπάρχει ούτε οι αποστάσεις στις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα έχουν μειωθεί.

“Η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της αργεί ακόμη”, αναφέρει η Bild, περιγράφοντας τη λήξη των διαπραγματεύσεων στο Χίλτον και την επανέναρξή τους την άλλη εβδομάδα, μετά την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Η Tagesspiegel σημειώνει ότι “οι πιστωτές και η Ελλάδα διακόπτουν τις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις” και προσθέτει ότι “δεν υπήρξε απτό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις και παραμένουν μεγάλες διαφορές”. Ενώ προσθέτει ότι δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων στα μέτρα ύψους 5,4 δισ ευρώ που πρέπει να ληφθούν, ειδικά στον τομέα των συντάξεων, της αύξησης των φόρων -και των έμμεσων- αλλά και τα “κόκκινα” δάνεια που στο μεταξύ φτάνουν τα 100 δισ. Ευρώ.

Σε ανάλυσή της η Welt τονίζει ότι οι διαπραγματεύσεις τραβούν σε μάκρος και έχει τίτλο “Οι μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας δεν επαρκούν”.Σχόλια