Γερμανική ομοβροντία κατά της Ελλάδος – Σενάρια ρήξης Μέρκελ-Σόιμπλε!

Γερμανική ομοβροντία κατά της Ελλάδος – Σενάρια ρήξης Μέρκελ-Σόιμπλε!

«Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αλλαγές στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της»προειδοποίησε την Ελλάδα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ερωτηθείς αν αναμένει σύντομα συμφωνία, ο Γκάμπριελ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten: «Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την ελληνική κυβέρνηση. Η Ευρώπη έχει φτάσει στα όριά της».

Μάλιστα, ανέφερε ότι το κλίμα σήμερα στη Γερμανία είναι υπέρ του να αφήσουν τους Έλληνες να βγουν από τηνΕυρωζώνη. «Αλλά αυτό», πρόσθεσε, «ασφαλώς θα κόστιζε πολύ» και συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ΕΕ ότι κι αν συμβεί.

Όπως υποστήριξε «το πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι δεν προτίθεται να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που χρειάζεται να επιλυθούν. Προτιμά να τα ακουμπήσει στους ώμους των Ευρωπαίων φορολογούμενων. Αλλά αυτό δεν θα λειτουργήσει».

Παρέμβαση Σούλτς

Νέα αυστηρή παρέμβαση για την Ελλάδα έκανε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς . Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Passauer Neue Presse ο Σουλτς επέρριψε στην Ελλάδα την ευθύνη ότι καθυστερεί και παίζει παιχνίδια.

Ρήξη Μέρκελ-Σόιμπλε λόγω Ελλάδας;

Έντονες είναι την ίδια ώρα οι φήμες για ρήγμα στις σχέσεις Μέρκελ– Σόιμπλε εξαιτίας της ελληνικής κρίσης, αν και επισήμως διαψεύδονται τόσο από την καγκελαρία όσο και από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η Γερμανίδα καγκελάριος κράτησε στο σκοτάδι τον υπουργό Οικονομικών αναφορικά με τις συζητήσεις που έγιναν τη Δευτέρα στην πενταμερή σύσκεψη των Βρυξελλών, η οποία πραγματοποιήθηκε με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο στο ελληνικό ζήτημα.

Πάντως, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ απέρριψε τις σχετικές φήμες, λέγοντας πως καγκελάριος και υπουργός Οικονομικών «εργάζονται από κοινού μια χαρά, με εχεμύθεια και εμπιστοσύνη». «Και αυτό», πρόσθεσε, «ισχύει ειδικά πάνω στο θέμα της Ελλάδας».

«Δεν βλέπω να υπάρχουν διαφορές μεταξύ του υπουργού και της καγκελαρίου, ούτε επί της ουσίας, ούτε επί της διαδικασίας», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Μάρτιν Γέγκερ και πρόσθεσε ότι οι δυο τους συνεργάζονται στενά και με εμπιστοσύνη, κάτι που ισχύει και για την Ελλάδα.Σχόλια