Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η λύση για την Ελλάδα είναι αυτή που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η λύση για την Ελλάδα είναι αυτή που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι

Τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία κλήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος τόνισε ότι «η λύση για την Ελλάδα είναι αυτή που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι».

Αναφερόμενος στην πρόθεση της Αθήνας να προωθήσει τα νομοσχέδια για ασφαλιστικό και φορολογικό, την ώρα που η διαπραγμάτευση με τους δανειστές βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Γερμανός αξιωματούχος σημείωσε με νόημα ότι «ο καθένας που συμμετέχει σ’ αυτές τις διαπραγματεύσεις πρέπει να ξέρει από μόνος του πώς προωθεί τα συμφέροντά του καλύτερα».

Ακόμη, επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει μία «σωστά ολοκληρωμένη αξιολόγηση», προσθέτοντας ότι «κάναμε μια συμφωνία με την Ελλάδα, αυτή έχει καταγραφεί στο πλαίσιο ενός προγράμματος, και εκεί έχει καταγραφεί ότι πρέπει να γίνει μια πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος».

Σχολιάζοντας τη διακοπή των διαπραγματεύσεων λόγω της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, ο κ. Γιέγκερ εξέφρασε την ελπίδα «οι δύο πλευρές να αξιοποιήσουν το κενό και να συνεχίσουν να εργάζονται στο παρασκήνιο για λύση».

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι οι κ.κ. Σόιμπλε και Τσακαλώτος σίγουρα θα συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου, ενώ κλείνοντας έσπευσε να επαναλάβει ότι «αυτό που ισχύει είναι αυτό που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι».Σχόλια