Γερμανός υπ. Μεταφορών: 2,8 εκατ. οχήματα στη χώρα φέρουν το παράνομο λογισμικό της Volkswagen

Γερμανός υπ. Μεταφορών: 2,8 εκατ. οχήματα στη χώρα φέρουν το παράνομο λογισμικό της Volkswagen

Ότι και μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων στη Γερμανία, φέρουν το παράνομο λογισμικό για αλλοίωση των αποτελεσμάτων στους ελέγχους εκπομπής ρύπων, αποκάλυψε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, σημειώνοντας ότι περίπου 2,8 εκατ. αυτοκίνητα στη χώρα έχουν επηρεαστεί από το σκάνδαλο της Volskwagen.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη, το επίμαχο λογισμικό είχε εγκατασταθεί σε περίπου 11 εκατ. οχήματα σε όλο τον κόσμο, με 482.000 να έχουν ήδη ανακληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και εντοπίστηκε για πρώτη φορά το παράνομο λογισμικό.

Δίνοντας ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην υπόθεση, ο κ. Ντόμπριντ δήλωσε νωρίτερα στο γερμανικό πρακτορείο dpa πως η VW είχε εγκαταστήσει μηχανισμούς χειραγώγησης των περιβαλλοντικών ελέγχων και σε μικρά φορτηγά, κι όχι μόνο σε ΙΧ αυτοκίνητα.

«Σύμφωνα με τρέχουσες πληροφορίες, πέρα από τα αυτοκίνητα, (και) τα ελαφρά εμπορικά οχήματα της Volkswagen επηρεάζονται επίσης από την παράνομη χειραγώγηση εκπομπών στους κινητήρες ντίζελ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι η Volkswagen αναμένεται να ορίσει σήμερα τον Ματίας Μίλερ, επικεφαλής της μονάδας της Porsche, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, και να αποπέμψει άλλα διευθυντικά στελέχη προκειμένου να δείξει ότι χειρίζεται με δυναμικό τρόπο το σκάνδαλο με τις παραποιημένες μετρήσεις για τις εκπομπές ρύπων.Σχόλια