Γερμανός ψυχίατρος: Η Μέρκελ έχει πάθει νευρικό κλονισμό λόγω προσφυγικού

Γερμανός ψυχίατρος: Η Μέρκελ έχει πάθει νευρικό κλονισμό λόγω προσφυγικού

Έτοιμη να… καταρρεύσει είναι η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με Γερμανό ψυχίατρο που αποφάσισε να αναλύσει τη συμπεριφορά και την κινησιολογία της καγκελαρίου το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός Γερμανός ψυχίατρος Χανς-Χόακιν Μάαζ, υποστηρίζει οι κινήσεις της κυρίας Μέρκελ και οι αποφάσεις της όσον αφορά στο προσφυγικό ζήτημα «δείχνουν ότι η καγκελάριος έχει υποστεί νευρικό κλονισμό».

Δεδομένου του ότι η κ. Μέρκελ το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί έντονη κριτική αναφορικά με την επιμονή της να κρατήσει ανοιχτά τα σύνορα της χώρας της για τους πρόσφυγες, και του γεγονότος ότι περισσότεροι από 1,1 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες μπήκαν στη Γερμανία μόνο το 2015, η πίεση είναι δεδομένη.

Ο Χανς-Χόακιν Μάαζ συνεχίζει προσθέτοντας ότι η κ. Μέρκελ είναι τόσο αποφασισμένη να μην παραδεχθεί ότι έκανε λάθος κινήσεις στο προσφυγικό ζήτημα, «που έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα».

Ο ίδιος συνεχίζει την ψυχανάλυση της καγκελαρίου, σημειώνοντας ότι είναι μια γυναίκα που θέλει πάντα να πετυχαίνει σε ό,τι κάνει. Έτσι, συχνά φτάνει στα άκρα για να ικανοποιήσει τους άλλους, με μοναδικό σκοπό την δική της επιβεβαίωση, καθώς η αυτοεκτίμησή της είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

«Προσωπικότητες όπως της Γερμανίδας καγκελαρίου «τρέφονται» από την επιτυχία και τους επαίνους και δυσκολεύονται πολύ να δεχθούν την όποια αρνητική κριτική», προσθέτει.

Ο Χανς-Χόακιν Μάαζ υποστηρίζει ακόμη ότι η απόφαση της Μέρκελ να κρατήσει ανοιχτά τα σύνορα της Γερμανίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έχει βαθιές, συναισθηματικές ρίζες, ενώ προσθέτει πως οι έπαινοι που έλαβε σε παγκόσμιο επίπεδο για το ανθρωπιστικό της έργο στο κρίσιμο αυτό ζήτημα, «φούσκωσε» ακόμη περισσότερο τον ναρκισσισμό της.

Το αποτέλεσμα, ωστόσο, σύμφωνα με τον ψυχίατρο, είναι ότι τώρα η καγκελάριος υποφέρει γιατί έχει μια «τεχνητά διογκωμένη εικόνα για τον εαυτό της» και η άρνησή της να παραδεχθεί ότι η «μεγάλη ανθρωπιστική κίνηση» που έκανε για τους πρόσφυγες, ήταν μια λάθος απόφαση, μπορεί να βλάψει την πατρίδα της.

Ο Χανς-Χόακιν Μάαζ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κ. Μέρκελ συνεχίζει να ακολουθεί τα πρότυπα συμπεριφοράς που χαρακτηρίζουν ανθρώπους σαν εκείνη, δηλαδή άτομα που θέλουν πάντα να πετυχαίνουν σε αυτά που κάνουν, γι’ αυτό και -όπως τονίζει- η ψυχολογική ή η ψυχοσωματική της κατάρρευση είναι πολύ κοντά.Σχόλια