Γεροβασίλη: Δεν θα έχουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας εκτός αν…

Γεροβασίλη: Δεν θα έχουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας εκτός αν…

Στα Παραπολιτικά 90.1 μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη τονίζοντας πως «δεν θα έχουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, εκτός εάν εννοούμε κατοικίες αντικειμενικής αξίας ενός εκατομμυρίου».

Εξήγησε ότι αυτό το θέμα θα αντιμετωπιστεί με εισοδηματικά κριτήρια αλλά και συνολικής περιουσίας, με στόχο η πρώτη κατοικία των ανθρώπων χαμηλότερων και μεσαίων στρωμάτων να μην αγγιχτεί. «Με κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα δούμε τέτοιου τύπου πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία. Αυτό είναι δέσμευση της κυβέρνησης», είπε η χαρακτηριστικά.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι έως τα μέσα Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων. «Τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν στη συμφωνία του καλοκαιριού έχουν σειρά μέτρων, τα οποία κάποια εξ’ αυτών απαιτούσαν νομοθέτηση, κάποια είναι υπουργικές αποφάσεις ή εγκύκλιοι. Με αυτή την έννοια, λοιπόν, υπάρχουν ζητήματα τα οποία ρυθμίζονται και με άλλους τρόπους, εκτός από το να νομοθετηθούν», είπε και συμπλήρωσε ότι «υπάρχει και μία άλλη σειρά μέτρων, τα οποία θα ψηφιστούν περίπου στις 15 Νοεμβρίου, ολοκληρώνοντας το κομμάτι των προαπαιτούμενων για τη δεύτερη εκταμίευση».

Για τη γγ Δημοσίων Εσόδων, Κ. Σαββαϊδου, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι «σε μία τέτοια σημαντική θέση, με τόσες πολλές αρμοδιότητες, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σκιές. Ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό η παραίτηση της κυρίας Σαββαϊδου, μέσω του υπουργού Οικονομικών. Η κυρία Σαββαϊδου θα έχει τον χρόνο μπροστά της για να αποδείξει την αθωότητά της, για τα θέματα τα οποία έχουν προκύψει. Δεν είναι δυνατόν, σε μία κοινωνία η οποία πλήττεται, όπου μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού ζει στα όρια της αξιοπρέπειας, υποθέσεις φοροδιαφυγής να μην έχουν ακόμη διαλευκανθεί, να μην υπάρχει αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου. Δεν είναι δυνατόν σε αυτή την πολύ σημαντική θέση να υπάρχουν τέτοια θέματα, τα οποία να προκαλούν τις οποιεσδήποτε σκέψεις».Σχόλια