Γεροβασίλη για Λαφαζάνη: Υποστηρίζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, δηλαδή το σχέδιο της Γερμανίας

Γεροβασίλη για Λαφαζάνη: Υποστηρίζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, δηλαδή το σχέδιο της Γερμανίας

Έντονη ήταν η αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, στις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη σε ραδιοφωνικό σταθμό σήμερα το πρωί, όπου εκείνος τόνισε ότι η αριστερή πλατφόρμα θα παραμείνει σταθερή στη στάση του «Όχι», ενώ επεσήμανε πως «τα προβλήματα της κυβέρνησης, που προκλήθηκαν από τη μνημονιακή μεταστροφή της πολιτικής της, δεν μπορεί να απαντηθούν με ‘’μπλόφες’’, ούτε με τρικ, τεχνάσματα και μεθοδεύσεις, όπως αυτές που ακούγονται τελευταία».

«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει υποστηρίξει ανοιχτά τη συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ, όπως την επιθυμούσε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας», δήλωσε σχετικά η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασίλη.

«Εδώ και τρία χρόνια καταψήφιζαν και δεν έδειξαν καμιά εμπιστοσύνη σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής, ακριβώς διότι δεν περιείχαν την προοπτική υιοθέτησης της δραχμής», προσθέτει η ίδια, ενώ θέτει το ερώτημα, εάν η μετάβαση στο νέο νόμισμα θα είναι σε συμφωνία με τους εταίρους ή όχι.

Αν είναι συμφωνημένη, προσέθεσε η κ. Γεροβασίλη, θα έχουμε απλώς μνημόνιο με δραχμή πράγμα που δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση καλύτερη λύση για τα φτωχά και μεσαία στρώματα.

«Αν δεν είναι συμφωνημένη πως θα στηριχτεί το νέο νόμισμα; Με ποιά αποθεματικά; Με ποιά ρευστότητα; Ή με ποιά δάνεια από άλλες πηγές; Ή μήπως θα υποτιμηθεί ελεύθερα με όρους παγκόσμιας αγοράς;» συνέχισε.

Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ακόμη ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ήθελε τη συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ.

«Το σχέδιο αυτό είχε ανοιχτά υποστηριχτεί στην κοινοβουλευτική ομάδα από τον ίδιο (Λαφαζάνης) και άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας», πρόσθεσε.

«Οι ξεκάθαρες απαντήσεις θα βοηθήσουν όλους μας να κατανοήσουμε τη βάση στην οποία παίρνουν οι σύντροφοι την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς» κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.Σχόλια