Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση αρνείται νέες μειώσεις στις συντάξεις – Αναζητούμε εναλλακτικές προτάσεις

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση αρνείται νέες μειώσεις στις συντάξεις – Αναζητούμε εναλλακτικές προτάσεις

Ότι η κυβέρνηση αναζητά εναλλακτικές προτάσεις για την αύξηση των πόρων στο ασφαλιστικό, αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, επιτιθέμενη στα «κόμματα που έχουν ήδη μειώσει κατά 11 φορές τις συντάξεις».

«Η λύση στο ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εσόδων και όχι η περικοπή των κύριων συντάξεων. Η κυβέρνηση, λοιπόν, εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για αύξηση των πόρων στο σύστημα αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις, όπως ζητούν κόμματα που έχουν ήδη μειώσει κατά έντεκα φορές τις συντάξεις!», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

«Θυμίζουμε πως κάποιοι επέμεναν να υλοποιήσουμε την πρόταση των θεσμών με την οποία ζητούσαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη μείωση των κύριων συντάξεων, και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές», πρόσθεσε η ίδια.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

«Εμείς θα δώσουμε λύση στο ασφαλιστικό, παρόλο που δεν ευθυνόμαστε για τα προβλήματά του, γιατί θεωρούμε ευθύνη μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που θα τους δίνει ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας, επιρρίπτοντας ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τις περικοπές συντάξεων.

Παράλληλα, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι το κόμμα του δεν επιθυμεί την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη μπορεί αλλά και οφείλει να λύνει μόνη της τα προβλήματά της. «Θεωρώ λανθασμένη επιλογή την εμπλοκή του ΔΝΤ», είπε.

«Το ΔΝΤ αυτή τη στιγμή ναι μεν μιλάει για την απομείωση του χρέους, αλλά ταυτόχρονα πιέζει για την εφαρμογή σκληρών μέτρων στα εργασιακά και το ασφαλιστικό», πρόσθεσε.

Σχόλια