Γεροβασίλη: Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται

Γεροβασίλη: Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται

«Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται», δήλωσε σήμερα, Τρίτη (01/12/2015) η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ενώ επανέλαβε ότι «δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης».

«Κάποιοι το βάζουν και ο στόχος είναι προφανής» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και πρόσθεσε πως «είναι ένα όνειρο, το οποίο έρχεται, επανέρχεται συχνά. Δεν έχει καταφέρει να υλοποιηθεί μέχρι σήμερα το παλιό σχέδιο της «αριστερής παρένθεσης», αλλά παρόλα αυτά, κάποιοι δεν παραιτούνται από την ελπίδα. Επομένως, επί της ουσίας, το θέμα αυτό δεν υπάρχει, παρά μόνο στα μυαλά κάποιων που την ευχή τους την κάνουν πραγματικότητα».

«Είναι άλλο πράγμα η συνεννόηση και άλλο το ζήτημα της οικουμενικής, επέμεινε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι «είναι δύσκολο να συνεννοηθείς με αυτούς που έχουν διαπράξει το έγκλημα. Ωστόσο, η κυβέρνηση όφειλε να ζητήσει διάλογο για μεγάλα εθνικά ζητήματα, βλέποντάς το σαν μια δυναμική κατάσταση, ανεξάρτητα της αιτίας που έφερε μέχρι εδώ τη χώρα και το λαό μας».

«Νομίζω ότι ένας διάλογος στα μεγάλα ζητήματα θα ήταν χρήσιμος, χρήσιμος για τη χώρα. Από εκεί και πέρα, δεν διαμορφώθηκαν τέτοιες συνθήκες. Αυτό αποδείχθηκε στη σύσκεψη η οποία έγινε το Σάββατο, όπου ήρθαν οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά δυστυχώς, μακριά από τις ανάγκες των καιρών, ήρθαν τορπιλίζοντας από πριν αυτή τη συζήτηση, λέγοντας ότι αρνούνται τη συναίνεση. Κανείς δεν τους κάλεσε σε συναίνεση», είπε για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και πρόσθεσε ότι «κλήθηκαν σε συνεννόηση, κλήθηκαν σε επικοινωνία, σε διάλογο», γιατί «ένας διάλογος μπορεί να φέρει συναίνεση, μπορεί και όχι». Ειδικά για την μη αποδοχή της πρότασης του πρωθυπουργού να συμμετάσχουν τα κόμματα σε διακομματική επιτροπή για το ασφαλιστικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η πρόταση της κυβέρνησης ήταν «καθίστε σε ένα τραπέζι, να συζητήσουμε, να δούμε τους τρόπους με τους οποίους δεν θα μειωθεί η σύνταξη, δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Και να το χαράξουμε σαν εθνική «κόκκινη γραμμή», όμως οι πολιτικοί αρχηγοί «αρνήθηκαν αυτόν το διάλογο. Αυτά είναι τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα».

 Σχόλια