Γεροβασίλη: Ισχυρού πολιτικού συμβολισμού & ουσίας η επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα

Γεροβασίλη: Ισχυρού πολιτικού συμβολισμού & ουσίας η επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα

Ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα έχει ισχυρό πολιτικό συμβολισμό και ουσία, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου επιβεβαιώνει την ειδική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες, τόνισε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία σχέση, η οποία εδραιώθηκε στις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους μας στην ΕΕ – και αποτυπώνεται στο ευρωπαϊκό πεδίο, καθημερινά.

Αλλά αυτή η ειδική σχέση, εκτός από πολιτική, είναι και πολιτισμική, καθώς η επίσκεψη του κ. Ολάντ βαθαίνει ακόμη περισσότερο τις διμερείς σχέσεις στο πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό πεδίο, πρόσθεσε η ίδια.

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στην ατζέντα της συνάντησης μεταξύ του κ. Ολάντ και του κ. Τσίπρα, επαναλαμβάνοντας ότι επί τάπητος θα τεθούν ζητήματα όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, που αποτελούν παράλληλες διαδικασίες οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2015.

Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες θα εστιάσουν και στη συζήτηση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, όπως και στην προώθηση αμοιβαία επωφελών επενδυτικών πρωτοβουλιών, οι οποίες παράλληλα θα επιταχύνουν την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.Σχόλια