Γεροβασίλη: Καλοδεχούμενη η αγωγή Κουμουτσάκου αλλά η ΝΔ ακόμη δεν έχει δώσει εξηγήσεις για το κύκλωμα εκβιαστών

Γεροβασίλη: Καλοδεχούμενη η αγωγή Κουμουτσάκου αλλά η ΝΔ ακόμη δεν έχει δώσει εξηγήσεις για το κύκλωμα εκβιαστών

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, επιμένει να ζητεί εξηγήσεις για τα περί σχέσεων της ΝΔ με το κύκλωμα εκβιαστών, χαρακτηρίζοντας έλλειψη ψυχραιμίας την κατάθεση μήνυσης σε βάρος της από τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Αναλυτικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «επί ένα μήνα ζητούνται εξηγήσεις από τη ΝΔ για τις έμμισθες σχέσεις που αποκαλύφθηκε και απεδείχθη ότι διατηρούσε ή διατηρεί με κύκλωμα εκβιαστών. Με τη δήλωση μου, έπραξα το αυτονόητο, ζητώντας εξηγήσεις από τη ΝΔ και τον εκπρόσωπο της ΝΔ. Ζητώντας να απαντήσουν επί της ουσίας».

Η ίδια πρόσθεσε ότι η ΝΔ, απέναντι σε αυτή τη στάση, επέλεξε «πολύ σκόνη» και επί της ουσίας απάντηση δεν υπήρξε ακόμη.

«Περιμένουμε το βράδυ να δώσουν πειστικές απαντήσεις, όχι προς εμάς, αλλά προς τον ελληνικό λαό που περιμένει» συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, και ανέφερε ότι «αυτή η μεγάλη σκόνη δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας», κατά το «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

«Καλοδεχούμενη και η αγωγή, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, αλλά η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναμένει τις εξηγήσεις της ΝΔ αναφορικά με το κύκλωμα εκβιαστών και να περιμένει την κατάθεση των τιμολογίων», επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, καθώς ο κ. Κουμουτσάκος έχει προαναγγείλει και κατάθεση αγωγής σε βάρος της όταν λήξει η αποχή των δικηγόρων.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών και τον κ. Παπασταύρου (σ.σ. αναφορικά με λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ), η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι το δημοσίευμα έχει ενδιαφέρον διότι ο κ. Παπασταύρου είχε ισχυριστεί πως ήταν διαχειριστής και πληρώνοντας το πρόστιμο θα έκλεινε το ζήτημα της εμπλοκής του, όμως με το δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

«Αυτό είναι θέμα της Δικαιοσύνης να το ερευνήσει. Για εμάς, ωστόσο, υπάρχει ζήτημα, για το οποίο ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις. Για το αν δηλαδή, προτίθεται να συμβάλλει στην αποκατάσταση της αλήθειας, απέναντι στον ελληνικό λαό, και να απαντήσει αν συμφωνεί με τις παλαιότερες δηλώσεις του κ. Σαμαρά «μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου»», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Πρέπει λοιπόν να πάρουν θέση σε όλο αυτό. Για εμάς είναι και αυτό μείζον πολιτικό ζήτημα».Σχόλια