Γεροβασίλη: Μετά τις γιορτές το «παράλληλο πρόγραμμα»

Γεροβασίλη: Μετά τις γιορτές το «παράλληλο πρόγραμμα»

«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι το 2016 να αποτελέσει έτος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ανακούφισης των πολιτών που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

«Αμέσως μετά τις γιορτές το νομοθετικό έργο θα ξεκινήσει με το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Πολιτική, του οποίου η συζήτηση μετατέθηκε τις προηγούμενες μέρες», πρόσθεσε.

Ακόμη, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι «επισπεύδεται η κατάθεση νομοσχεδίου για την εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων», υπογραμμίζοντας ότι «έπειτα από την παραλαβή της καινούργιας λίστας από τον κ. Φαλτσιανί και την κατάθεση της στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση θα στηρίξει απόλυτα τις εισαγγελικές αρχές -ηθικά, πολιτικά και υλικά- για να επιτελέσουν το δύσκολο έργο τους».

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ακόμη ότι στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, και πρόσθεσε ότι «διαφαίνεται θετική στάση της ΝΔ και της αντιπολίτευσης για τη νόμιμη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης».

«Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση αν χρειαστεί, θα χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα νομικά εργαλεία προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος», συμπλήρωσε η ίδια.

Τέλος η κ. Γεροβασίλη ενημέρωσε ότι κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκε η εισήγηση του πρωθυπουργού για τις 11 άμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού – με δέσμευση να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις -, και τις εναλλακτικές ρυθμίσεις προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση αυτή.Σχόλια