Γεροβασίλη: Μετά τις γιορτές το «παράλληλο πρόγραμμα»

110 0

«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι το 2016 να αποτελέσει έτος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ανακούφισης των πολιτών που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

«Αμέσως μετά τις γιορτές το νομοθετικό έργο θα ξεκινήσει με το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Πολιτική, του οποίου η συζήτηση μετατέθηκε τις προηγούμενες μέρες», πρόσθεσε.

Ακόμη, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι «επισπεύδεται η κατάθεση νομοσχεδίου για την εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων», υπογραμμίζοντας ότι «έπειτα από την παραλαβή της καινούργιας λίστας από τον κ. Φαλτσιανί και την κατάθεση της στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση θα στηρίξει απόλυτα τις εισαγγελικές αρχές -ηθικά, πολιτικά και υλικά- για να επιτελέσουν το δύσκολο έργο τους».

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ακόμη ότι στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, και πρόσθεσε ότι «διαφαίνεται θετική στάση της ΝΔ και της αντιπολίτευσης για τη νόμιμη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης».

«Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση αν χρειαστεί, θα χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα νομικά εργαλεία προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος», συμπλήρωσε η ίδια.

Τέλος η κ. Γεροβασίλη ενημέρωσε ότι κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκε η εισήγηση του πρωθυπουργού για τις 11 άμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού – με δέσμευση να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις -, και τις εναλλακτικές ρυθμίσεις προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση αυτή.Join the Conversation