Γεροβασίλη: Νομοθετικές ρυθμίσεις για τους εργαζομένους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

Γεροβασίλη: Νομοθετικές ρυθμίσεις για τους εργαζομένους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη προανήγγειλε τις Νομοθετικές ρυθμίσεις στον κυρωτικό νόμο, που θα εισαχθεί στη Βουλή για την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης στους εργαζόμενους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ.

«Από την πρώτη στιγμή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση και όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωσαν δημοσίως, με όλους τους τρόπους και κατ’ επανάληψη, τους εργαζομένους και την ελληνική κοινωνία ότι διαρκής επιδίωξη στη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων παραμένει η εξασφάλιση σταθερών και ασφαλών σχέσεων εργασίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Προσθέτει ότι «σήμερα η κυβέρνηση είναι πλέον σε θέση να ανακοινώσει τις ρυθμίσεις που πράγματι εξασφαλίζουν υπό τις παρούσες συνθήκες με τον καλύτερο τρόπο τους εργαζομένους του ΟΛΠ και του ΟΛΘ».

Για τις νομοθετικές ρυθμίσεις στον Κυρωτικό Νόμο που θα εισαχθεί στη Βουλή για την έγκριση της Σύμβασης Παραχώρησης θα προβλέπεται:

  • Η διατήρηση σε ισχύ του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της ΟΛΠ ΑΕ και η όποια ενδεχόμενη αντικατάστασή του θα μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά γενικές διατάξεις περί ιδιωτικών επιχειρήσεων και εκμεταλλεύσεων.
  • Η διατήρηση, επίσης, σε ισχύ του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της ΟΛΠ ΑΕ μέχρι την ενδεχόμενη κατάργηση και αντικατάστασή του μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Η δυνατότητα επιλογής μετάταξης των εργαζομένων τόσο στην ΟΛΠ ΑΕ όσο και στην ΟΛΘ ΑΕ σε υπηρεσίες, φορείς ή νομικά πρόσωπα του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε Οργανισμούς Λιμένα καθώς και σε εταιρείες του ν. 3429/2005, στις οποίες το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου.

Οπότε, δρομολογείται η διαγωνιστική διαδικασία που αφορά στη ΟΛΘ ΑΕ και με δεδομένο ότι το αναρτηθέν σχέδιο δεν έχει ακόμα δεσμευτικό χαρακτήρα. Έχουν δρομολογηθεί επίσημες πρωτοβουλίες των συναρμοδίων υπουργείων και της κυβέρνησης, σε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΘ και το ΤΑΙΠΕΔ, για την πληρέστερη κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων.

Η εκτίμηση της κυβέρνησης μετά από τις τελευταίες εξελίξεις είναι ότι σαφώς και έχει ανταποκριθεί, με τις παρούσες συνθήκες, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις επιδιώξεις που η ίδια έθεσε.

Διαβάστε επίσης: http://www.ereportaz.gr/o-gerovasili-epimeni-o-k-mitsotakis-sto-senario-tis-aristeris-parenthesis/Σχόλια