Γεροβασίλη: Στόχος η νέα συμφωνία μέχρι τις 18 Αυγούστου – Έχει γίνει μια επιλογή ρήξης από πλευράς της μειοψηφίας της ΚΟ

Γεροβασίλη: Στόχος η νέα συμφωνία μέχρι τις 18 Αυγούστου – Έχει γίνει μια επιλογή ρήξης από πλευράς της μειοψηφίας της ΚΟ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον Real fm.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεροβασίλη, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν «Όχι» στα προαπαιτούμενα θα βρίσκονται στις λίστες του κόμματος όταν γίνουν οι επόμενες εκλογές, απάντησε ότι «αυτά θα λυθούν στις διαδικασίες που θα επιλέξει σήμερα η πολιτική γραμματεία. Επομένως, δε θα επιλυθούν σε πιθανές εκλογές στο μέλλον. Θα έχουν επιλυθεί πιθανόν από πριν».

Μιλώντας, ωστόσο, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κ. Γεροβασίλη εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση. «Το θέμα των εκλογών φυσικά δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση επί αυτού. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να φτάσουμε να ολοκληρωθούν όλα τα βασικά σημεία μιας συμφωνίας χωρίς να αλλάζει η ατζέντα προς αυτή την κατεύθυνση. Από εκεί και πέρα θα ακολουθηθούν και άλλες διαδικασίες που θα κρίνουν αν θα χρειαστούν εκλογές και πότε. Με την έννοια ότι το πρώτο βήμα είναι αυτό και μετά ενδεχομένως να ανοίξουν άλλα ζητήματα μετά την υπογραφή της συμφωνίας», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Αναφορικά με την στάση της Αριστερής Πλατφόρμας η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «αυτό που φάνηκε και χθες πραγματικά είναι ότι έχει γίνει μια επιλογή ρήξης από πλευράς της μειοψηφίας της κοινοβουλευτικής ομάδας και μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ και με αυτή την συγκέντρωση και με την ρητορική. Αυτός δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η μειοψηφική άποψη. Θα γίνουν συλλογικές διαδικασίες και θα ζυμωθούν οι απόψεις γιατί τα βιαστικά δεν είναι και πάντα τα καλύτερα».

«Η μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει επιλέξει μία τακτική, μία άποψη της ρήξης. Αυτό φαίνεται μέχρι σήμερα. Δε μιλάω για πρόσωπα. Μιλάω για δύο σημαντικά στρατηγικές επιλογές. Είναι το εντός και εκτός Ε.Ε. Το σημαντικό δίλημμα εάν η Αριστερά πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση και να ανοίξει και μία συζήτηση για το ποια Ευρώπη παλεύουμε», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Τέλος, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους πιστωτές, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι στόχος είναι να ψηφιστεί η νέα συμφωνία μέχρι τις 18 Αυγούστου.Σχόλια