Γεροβασίλη: «Ευτυχώς που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, πασχίζει να «κρατήσει την στάμνα γερή

Γεροβασίλη: «Ευτυχώς που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, πασχίζει να «κρατήσει την στάμνα γερή

Έπειτα από την σκληροπυρηνική δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που παρενέβη στα όσα ειπώθηκαν δια στόματος του πρωθυπουργού στη χθεσινοβραδινή συνέντευξή του, ήρθε και η ώρα της κυβερνητικής εκπρόσωπου να πάρει το πάνω χέρι και να «επιτεθεί» στον αυστηρό υπουργό.

«Περιμένουμε από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών να διαχωρίσει την στάση του από την απαράδεκτα σκληρή στάση του ΔΝΤ», επισημαίνει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας την αναφορά του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για το ΔΝΤ.

«Ευτυχώς που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, πασχίζει να “κρατήσει τη στάμνα γερή”» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη, και τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει πια κατανοήσει ποιές απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά.

Τέλος, η κ. Γεροβασίλη στη δήλωσή της υπογραμμίζει ότι αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η ελληνική κυβέρνηση, και επαναλαμβάνει ότι η Ευρώπη οφείλει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα που την αφορούν μόνη της.

Νωρίτερα, ο κ. Σόιμπλε, στο περιθώριο της συνεδρίασης του ECOFIN, σημείωσε ότι τέτοιες δηλώσεις «δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας», αναφερόμενος σε όσα είπε εχθές ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης.

«Η στάμνα δεν πρέπει να πηγαίνει στο πηγάδι τόσο συχνά μέχρι να σπάσει. Αυτό δεν είναι ευνοϊκό για την στάμνα», παρατήρησε ο Γερμανός υπουργός.

Με τις δηλώσεις του αυτές ο κ. Σόιμπλε απάντησε εμμέσως στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εχθές σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε επικρίνει τον ρόλο του ΔΝΤ ως «μη εποικοδομητικό», καλώντας το ίδιο το Ταμείο να αποφασίσει εάν θέλει να συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας.

«Όταν έρχονται στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι του Ταμείου, ζητούν πράγματα που δεν τα θέλουν οι Ευρωπαίοι, και όταν μιλούν με τους Ευρωπαίους ζητούν πράγματα που δεν τα θέλουμε εμείς», είχε επισημάνει ακόμη σχετικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.Σχόλια