Για ανθρωποκτονία κατηγορούνται 6 αστυνομικοί στην υπόθεση του Φρέντι Γκρέι

Για ανθρωποκτονία κατηγορούνται 6 αστυνομικοί στην υπόθεση του Φρέντι Γκρέι

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία αποφάσισε να απαγγείλει η εισαγγελία της πολιτείας του Μέριλαντ, στις ΗΠΑ, κατά των έξι αστυνομικών που εμπλέκονται στο θάνατο του 25χρονου Αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι, στον απόηχο των πολυήμερων ταραχών στη Βαλτιμόρη.

Ο 25χρονος πέθανε στις 19 Αυγούστου λόγω τραύματος στη σπονδυλική στήλη το οποίο υπέστη ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το θανατηφόρο τραύμα προκλήθηκε ενώ ο νεαρός ήταν δεμένος στο περιπολικό, χωρίς όμως να του έχουν φορέσει ζώνη ασφαλείας, όπως υπαγορεύει ο νόμος.

Η εισαγγελέας, Μέριλιν Μόσμπι, δήλωσε ότι ο θάνατος του 25χρονου ήταν ανθρωποκτονία και συμπλήρωσε πως «υπάρχουν ικανές αιτίες για να υποβληθούν εγκληματικές κατηγορίες».

eisaggeleas

Παράλληλα, η εισαγγελέας Μόσμπι δήλωσε πως η σύλληψη του Γκρέι, στις 12 Απριλίου, ήταν παράνομη, καθώς το μαχαίρι που βρέθηκε στην τσέπη του είναι νόμιμο με βάση τη νομοθεσία του Μέριλαντ. Προσέθεσε δε πως το μαχαίρι ανακαλύφθηκε στην κατοχή του 25χρονου μετά τη σύλληψή του και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «κανένα έγκλημα δεν διαπράχθηκε από τον Φρέντι Γκρέι».

Επιπλέον, η εισαγγελέας σημείωσε πως οι αστυνομικοί δε φρόντισαν για την παροχή ιατρικής περίθαλψης στον Γκρέι, παρά το γεγονός ότι ζήτησε επανειλημμένα βοήθεια.

Συνολικά απαγγέλλονται κατηγορίες κατά έξι αστυνομικών. Ο ένας από αυτούς, ο οδηγός του βαν της αστυνομίας, αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες, μεταξύ αυτών για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού.

Ένας ακόμα αστυνομικός κατηγορείται για ανθρωποκτονία και ανθρωποκτονία εξ αμελείας, δύο ακόμη αστυνομικοί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ΄ αμελείας και, τέλος, δύο αξιωματικοί για επίθεση δευτέρου βαθμού.

Σε βάρος των έξι αστυνομικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά το θάνατο του 25χρονου, έχουν ήδη εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.Σχόλια