Iδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για τον Αλέκο Φλαμπουράρη – Τι απαντάει στις κατηγορίες που του προσάπτουν

Iδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για τον Αλέκο Φλαμπουράρη – Τι απαντάει στις κατηγορίες που του προσάπτουν

Τελευταία ενημέρωση: 12:45

Θύμα της διαπλοκής εμφανίζει τον εαυτό του ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας σε ΜΜΕ ενώ παράλληλα εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως, από τις 26 Ιανουαρίου δεν έχει την παραμικρή σχέση με την κατασκευαστική «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ».

«Η διαπλοκή θέλει να τα διαπλέξει ακομα περισσότερο. Δεν έχω καμία σχέση με την εταιρεία στις 26 Ιανουαρίου έφυγα τελείως αποχώρησα από το ΔΣ και έκλεισα και την ατομική μου επιχείρηση», είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε:

«Έκανα διευθέτηση με το ΙΚΑ και την εφορία και κατέθεσα τα χαρτιά μου για συνταξιοδότηση. Μόνο κάποιος ο οποίος θέλει να ενοχοποιήσει και να κάνει κακό στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χρησιμοποιεί αυτή την τακτική».

Όσον αφορά τις μετοχές διευκρίνισε ότι η πώληση έχει γίνει από τον Ιανουάριο με ιδιωτικό συμφωνητικό ενώ, ως αγοραστή των μετοχών του κατονόμασε τον Ιωάννη Κοτταρίδη.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ωστόσο δεν είπε αν το εν λόγω συμφωνητικό έχει κατατεθεί στη ΦΑΕ ώστε να είναι πραγματικά έγκυρο και το πώς γίνεται, ενώ ο ίδιος να ισχυρίζεται πως έχει παραιτηθεί από πρόεδρος του ΔΣ της εταιρίας, να μην υπάρχει Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στην οποία αυτό να δημοσιεύεται.

Παρατίθεται το τελευταίο ΦΕΚ που αναφέρει τη σύνθεση της εν λόγω κατασκευαστικής:
11222114_1039291642756453_1599382398754538725_n


Του Παύλου Κιρκασίδη 

Κάτι περισσότερο από μείζον είναι πλέον το πρόβλημα του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα που αφορά στις εργολαβικές δραστηριότητες του κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Φλαμπουράρη, και το οποίο, ελάχιστα μόνο εικοσιτετράωρα πριν τις εθνικές εκλογές δείχνει να καταφέρνει ένα ακόμη βαρύ πλήγμα που προστίθεται σε εκείνα της ουσιαστικής διάλυσης του κόμματος μετά τις μαζικές αποχωρήσεις των «αντιφρονούντων» και τη συγκρότηση της «Λαϊκής Ενότητας».

ceb1cebbceadcebacebfcf82-cf86cebbceb1cebccf80cebfcf85cf81ceaccf81ceb7cf82-ceb1cebbceb5cebeceb7cf82-cf84cf83ceb9cf80cf81ceb1cf82Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη της κατασκευαστικής εταιρείας την οποία μάλιστα ο ίδιος ίδρυσε, ο άνθρωπος που θεωρείται ως δεξί χέρι του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού αλλά και υπουργός Επικρατείας της παραιτηθείσης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετήλθε καταφανώς δικολαβίστικων μεθόδων προκειμένου να πείσει πως πλέον δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία, χωρίς όμως να μπαίνει στην ουσία που δεν είναι άλλη από το ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης εξακολουθεί να βγάζει εκατομμύρια από αυτήν, κάτι που τελικά αποτελεί τον πυρήνα ενός αδικήματος τόσο πολιτικού όσο και ηθικού.

Γέννημα-θρέμμα των κομματικών μηχανισμών και άνθρωπος ο οποίος ουδέποτε ετέθη στην κρίση των πολιτών, κατάφερε να αναρριχηθεί στα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας εκμεταλλευόμενος, τόσο τις προσωπικές του σχέσεις με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα δείχνει τώρα να… ανταμείβει τους πολιτικούς του ευεργέτες με ένα σκάνδαλο που για πρώτη φορά, βρίσκεται τόσο «κοντά» στον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, δικαιώνοντας ταυτόχρονα πλήρως όλους εκείνους τους πρώην συντρόφους του που εδώ και μήνες κάνουν λόγο για ένα «Μαξίμου» απολύτως διεφθαρμένο, μέχρι τώρα μόνο σε πολιτικό επίπεδο…

aflaΌσον αφορά την… ουσία του προβλήματος, το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που κατάφερε να γίνει γνωστό από τη φωτογραφία του με τον… φραπέ, ισχυρίζεται πως αποχώρησε από τη ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ στις 26 Ιανουαρίου 2015, την ακριβώς επόμενη δηλαδή ημέρα της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα βεβαιώνει πως κατέθεσε και το εργολαβικό του πτυχίο.

Προσβλέποντας σε πολίτες που ενδεχομένως να μη γνωρίζουν και τόσο καλά τα πράγματα και εμφανώς προσβάλλοντας τη νοημοσύνη του συνόλου των ελλήνων, ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν λέει καν τη μισή αλήθεια καθώς, το ουσιώδες της υπόθεσης δεν βρίσκεται παρά στο ότι, εξακολουθεί να είναι ο βασικός μέτοχος της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ και μάλιστα σε ποσοστό άνω του 50%, έχοντας φυσικά οικονομικές ωφέλειες από κάθε «δουλειά» που αυτή αναλαμβάνει, όπως εκείνη του έργου ύψους 3,9 εκατ. ευρώ που η εταιρεία «έκλεισε» στις 20 Μαΐου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης λοιπόν εξακολουθεί να βγάζει χρήματα από τη συγκεκριμένη κατασκευαστική καθώς από πουθενά δεν προκύπτει να έχει καταθέσει ή πουλήσει κάπου αυτές τις μετοχές. Ούτε στο ΓΕΜΗ φαίνεται κάποια πράξη, ούτε οι μετοχές έχουν κατατεθεί κάπου αλλού  ενώ το πρακτικό της τελευταίας γενικής συνέλευσης της κατασκευαστικής με ημερομηνία 30/6/2014 δεν έχει εμφανιστεί πουθενά, ούτε στην αρμόδια περιφέρεια Αττικής, ούτε σε κάποιο ΦΕΚ.

pro1423899906.522-imageΤόσο όμως το Σύνταγμα (Άρθρο 57) όσο και ο Νόμος 1558/1985 είναι κάτι παραπάνω από σαφής καθώς απαιτεί το -κατά το κοινώς λεγόμενο-… «εξωπέταγμά» του από τις κομματικές λίστες λόγω του ασυμβιβάστου της βουλευτικής ή υπουργικής ιδιότητας με εκείνη του εργολάβου δημοσίων έργων έστω και αν αυτή γίνεται με… έμμεσο τρόπο.

Ωστόσο, και παρά το εξώφθαλμο του σκανδάλου ενός υπουργού-εργολάβου δημοσίων έργων, η ίδια η Κουμουνδούρου προσπαθεί να υποβαθμίσει το ζήτημα, θεωρώντας ενδεχομένως εξαιρετικά παρακινδυνευμένο, ελάχιστες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές να επιχειρήσει επικοινωνιακά μια ακολουθία κινήσεων «αυτοκάθαρσης».

Έτσι, αρκείται στο να αναπαράγει απλώς τις ίδιες, ελάχιστα πειστικές, αιτιάσεις του κορυφαίου της στελέχους, ίσως ευελπιστώντας πως έτσι θα έχει τη μικρότερη δυνατή εκλογική ζημία και προφανώς ευχόμενη, το κορυφαίο αυτό ηθικό, πολιτικό αλλά και νομικό ζήτημα να φτάσει σε όσο λιγότερα αυτιά ψηφοφόρων γίνεται…

Την εποχή ωστόσο του Διαδικτύου κάτι τέτοιο αποτελεί τραγικό σφάλμα αν όχι και κοινή πολιτική ηλιθιότητα…Σχόλια