ΝΥΤ: «Ένας υπουργός Οικονομικών κατάλληλος για ελληνική τραγωδία;»

ΝΥΤ: «Ένας υπουργός Οικονομικών κατάλληλος για ελληνική τραγωδία;»

Εκτενή παρουσίαση της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες με «ξεναγό» τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη επιχειρεί η εφημερίδα New York Times σε πολυσέλιδο άρθρο της με τίτλο «Ένας υπουργός Οικονομικών βγαλμένος από ελληνική τραγωδία;».

Μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα, ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει ότι γνωρίζει πότε πρέπει να αποχωρήσει από το πόστο του υπουργού, καθώς δεν πρόκειται να γελοιοποιηθεί συμβιβαζόμενος σε επίπεδο αρχών και λογικής.

Σε ερώτηση εάν ανησυχεί για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία το τελευταίο διάστημα, απάντησε ότι νιώθει «τρομοκρατημένος και ενεός» («terrified and aghast»), προσθέτοντας ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης αποτελεί μια επένδυση για το μέλλον, και «κάθε επένδυση έχει ένα βραχυπρόθεσμο κόστος», όπως είπε.

Ο ίδιος προχώρησε στην αποκάλυψη ότι έχει ηχογραφήσει την εκρηκτική συνεδρίαση του Eurogroup της Ρίγας. Όπως αποκάλυψε ο… ρεπόρτερ Γιάνης, έχει καταγράψει τα όσα ειπώθηκαν στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, το οποίο αποτέλεσε αφορμή για την «περιθωριοποίησή» του από την ηγεσία της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

varoufakis

Μάλιστα, δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου είχαν γράψει ότι σε εκείνη τη συνεδρίαση ο κ. Βαρουφάκης δέχθηκε οργισμένες επικρίσεις από κάποιους ομολόγους του οι οποίοι φέρονται να τον είχαν αποκαλέσει «τζογαδόρο και ερασιτέχνη».

«Λέει ότι έχει ηχογραφήσει τη συνάντηση, αλλά δεν μπορεί να τη δημοσιεύσει εξαιτίας των κανόνων εμπιστευτικότητας», γράφει η συντάκτρια της αμερικανικής εφημερίδας.

«Όλα αυτά τα δημοσιεύματα που λένε ότι με έβρισαν, ότι μου είπαν ότι ξοδεύω τον χρόνο και όλα αυτά, αφήστε με να πω ότι τα διαψεύδω» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

varoufakis2Σχόλια