Για πρώτη φορά οι Έλληνες πληρώνουν διόδια για να ψηφίσουν – Μπάχαλο στην υπηρεσιακή κυβέρνηση

Για πρώτη φορά οι Έλληνες πληρώνουν διόδια για να ψηφίσουν – Μπάχαλο στην υπηρεσιακή κυβέρνηση

«Φωτιές» άναψαν οι καταγγελίες που έκανε στους δημοσιογράφους ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την έξοδό του από το εκλογικό Τμήμα στο οποίο ψήφισε και με τις οποίες κατήγγειλε την κυβέρνηση για το ότι δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην καταβάλλουν διόδια οι οδηγοί των ΙΧ την ημέρα των εκλογών, κάτι που για πρώτη φορά συμβαίνει σήμερα.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ διευκρίνισε πως επικοινώνησε με την Βασιλική Θάνου για το θέμα, με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό να του δηλώνει ότι θα επιληφθεί του θέματος. Ακολούθησε όμως ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που «δείχνει» προς το υπουργείο Οικονομίας για το ζήτημα που προέκυψε.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο που απέστειλε στις 29 Αυγούστου 2015 προς το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αιτήθηκε τη διαμεσολάβησή του, προκειμένου να ισχύσει για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ό,τι ίσχυσε και στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σχετικά με την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Ωστόσο, «το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έλαβε καμία απάντηση, στο αίτημά του, για την ελεύθερη διέλευση των εκλογέων από τους σταθμούς διοδίων της χώρας», σημειώνεται.

Για το θέμα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση, το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν άνοιξαν τα διόδια για τη μετακίνηση των ψηφοφόρων. «Αποτελεί ντροπή και εμπαιγμό των πολιτών ότι η κυβέρνηση με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν εξασφάλισαν την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων από τα διόδια, προκειμένου να διευκολύνουν την μετακίνηση των πολιτών για να ψηφίσουν. Προφανώς Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ενδιαφέρονται να ψηφίσουν οι πιο φτωχοί πολίτες, αφού είναι τα μεγάλα θύματα των μνημονίων τους», σχολίασε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας.

 Σχόλια