Γιαννιώτης: Οι κόποι μου δικαιώθηκαν – Δεν μπορούσα να έχω καλύτερο φινάλε

Γιαννιώτης: Οι κόποι μου δικαιώθηκαν – Δεν μπορούσα να έχω καλύτερο φινάλε

Εμφανώς συγκινημένος από τη μεγάλη επιτυχία στο φινάλε της καριέρας του εμφανίστηκε ο Σπύρος Γιαννιώτης στην κάμερα της ΕΡΤ, ο οποίος, μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας, δήλωσε πως ουδόλως τον απασχολεί που έχασε το χρυσό στην τελευταία χεριά ενώ έκανε τον ίδιο χρόνο με το νικητή, με αποτέλεσμα η ελληνική αποστολή να καταθέσει ένσταση.

«Στα τελευταία μέτρα, είπα στον εαυτό μου «Σπύρο, δώσε αυτό που δεν μπορείς να φανταστείς, παραπάνω και από την τελευταία ικμάδα δυνάμεων. Όλα για όλα, είναι η τελευταία σου ευκαιρία»», είπε ο Ολυμπιονίκης από την Κέρκυρα.

«Ήταν πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια, αλλά οι κόποι μου δικαιώθηκαν 110%. Τόσα χρόνια έχω κουραστεί πάρα πολύ. Ήμουν σε καλή κατάσταση αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου στο βάθρο, το ονειρεύτηκα μόνο στα τελευταία 100 μέτρα. Στα τελευταία μέτρα είχα θολώσει, προσπάθησα για το καλύτερο και νομίζω ότι ήταν το καλύτερο. Δεν μπορούσα να έχω καλύτερο φινάλε», πρόσθεσε.

Όσο για το δραματικό φινάλε της κούρσας, εξήγησε πως «επειδή δεν ήμουν στην αναπνοή του Ολλανδού, είχα κλείσει τα μάτια από τον πόνο, δε μου βγήκε η τελευταία χεριά. Κέρδισε δίκαια ο Ολλανδός, αλλά για μένα η δεύτερη θέση είναι σαν πρώτη».

«Ξεκινώντας από το 2000 στο Σίδνεϋ και βλέποντας τη μαγεία των Ολυμπιακών Αγώνων, το όνειρό μου ήταν αυτό. Μετά από πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες τα κατάφερα και δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Μετά τη νίκη μου το 2013 στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης, είπα στον εαυτό μου ότι θα κυνηγήσω το Ρίο», σημείωσε κάνοντας μια αποτίμηση της καριέρας του.

Και κατέληξε: «Όταν προκρίθηκα πέρυσι και ήξερα ότι θα κολυμπήσω στη θάλασσα, όπου είμαι καλύτερος, αυτό ήταν το σπρώξιμο για να κυνηγήσω κάτι πολύ όμορφο. Είχαμε πει με το Νίκο (Γέμελο, ο προπονητής του) να μη φτάσουμε στα τελευταία 100μ. μαζί με όλους, κι όμως κατάφερα να ξεφύγω. Αυτό που ήρθα να κάνω το έκανα».

Διαβάστε επίσης: Ασημένιο μετάλλιο για τον Σπύρο Γιαννιώτη στα 10 χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα

 

 

 Σχόλια