Γιάννης Μουζάλας: Οι μετανάστες αναγκαστικά θα ξαναπάνε στην Αμυγδαλέζα – Οι νόμοι θα εφαρμοστούν

Γιάννης Μουζάλας: Οι μετανάστες αναγκαστικά θα ξαναπάνε στην Αμυγδαλέζα – Οι νόμοι θα εφαρμοστούν

Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια».

«Φτιάχνουμε αυτή τη στιγμή ένα τέτοιο σύστημα που με εναλλασσόμενους χώρους να μπορούμε να ελαφρύνουμε τους κατοίκους από τα παράπλευρα βάρη που δημιουργεί η προσφυγιά και τους πρόσφυγες από τις άθλιες συνθήκες», ανέφερε.

«Δεν μπορείς να εξαφανίσεις τους πρόσφυγες», πρόσθεσε και συνέστησε υπομονή. Για τα δύο κέντρα υποδοχής στη Σίνδο και στο Λαύριο είπε ότι στόχος είναι να φτιαχτούν μικροί χώροι «για να είναι πιο εύκολη η διαχείριση και η επιβάρυνση να μην είναι μεγάλη στους πληθυσμούς», σημείωσε.

Ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι αναγκαστικά θα χρησιμοποιηθούν και οι εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας «γιατί οι μετανάστες που έχουν μπει παράνομα υπόκεινται σε διαφορετικούς νόμους» οι οποίοι θα εφαρμοστούν.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε ότι τον χειμώνα θα μειωθούν οι προσφυγικές ροές λόγω του κακού καιρού, όμως μίλησε για μια χρυσή περίοδο, προκειμένου «να φτιάξουμε τις υποδομές που θα καλύψουν πιθανές ροές το καλοκαίρι».Σχόλια