Γιατί η αμερικανική σημαία είναι ραμμένη ανάποδα στις στρατιωτικές στολές; (ΦΩΤΟ)

Γιατί η αμερικανική σημαία είναι ραμμένη ανάποδα στις στρατιωτικές στολές; (ΦΩΤΟ)

Η σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ίσως είναι η πιο αναγνωρίσιμη σημαία όλου του κόσμου. Για πάρα πολλούς αντιπροσωπεύει τον τόπο των ευκαιριών, όπου μπορεί να συναντήσει κάθε φυλή και κάθε πολιτισμό του κόσμου σε ένα μέρος.

Η αστερόεσσα έχει αλλάξει 26 φορές από τότε που υιοθετήθηκε ως επίσημη σημαία το 1777. Η σημερινή εκδοχή της σημαίας είναι η μακροβιότερη μετά την τελευταία αλλαγή στις 4 Ιουλίου 1960.

Η NASA έχει ως παράδοση να αφήνει από μια καινούργια σημαία στην σελήνη από τότε που ο αστροναύτης Buzz Aldrin τοποθέτησε μια σημαία στο σεληνιακό έδαφος κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 11 για πρώτη φορά στις 21 Ιουλίου 1969. Η παρουσία της σημαίας είναι διάχυτη σε κάθε πτυχή της ζωής των Αμερικανών.

Ωστόσο, πολλοί έχουν παρατηρήσει, ότι η σημαία στις στρατιωτικές στολές δεν έχει την ίδια διάταξη με την σημαία που κυματίζει. Κάποιοι αναρωτιούνται αν αυτό έγινε κατά λάθος ή σκόπιμα. Υποστηρίζουν μάλιστα, ότι η λανθασμένη διάταξη της σημαίας είναι δείγμα ασέβειας.

Η σημαία δεν είναι αντεστραμμένη μόνο πάνω στις στρατιωτικές στολές, αλλά και πάνω στα αεροπλάνα.

Το Υπουργείο Άμυνας υποδεικνύει τον στρατιωτικό κανονισμό 670-1 για να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις.

Ο κανονισμός αναφέρει, ότι ο Στρατός είναι επάγγελμα και οι στρατιώτες πρέπει να είναι περήφανοι μέσα στην στολή τους. Είναι επιτακτική ανάγκη η στολή να φοριέται σωστά και με σεβασμό. Αυτό περιλαμβάνει και τη σημαία.

Το έμβλημα μπορεί να φορεθεί στο δεξί ή αριστερό ώμο μιας στολής. Το μέρος με τα αστέρια πρέπει να είναι μπροστά. Μια άλλη άποψη λέει, ότι η σημαία πρέπει να είναι μόνης της. Για να δημιουργεί την εντύπωση, ότι κυματίζει πάντα.

8f14e45fceea167a5a36dedd4bea2543 15

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


Σχόλια