Γιατί δεν έκανε αντιπρόεδρο τον Τζιτζικώστα ο Κυριάκος

Γιατί δεν έκανε αντιπρόεδρο τον Τζιτζικώστα ο Κυριάκος

Δεν είναι τελικά ανάμεσα στους δύο αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, στην συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον πρόεδρο της ΝΔ, του εξέφρασε την βούληση του να είναι στην θέση αυτή και σε κάθε περίπτωση να συμμετάσχει ενεργά στην νέα προσπάθεια της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμάει πολύ τον περιφερειάρχη και θεωρεί πως πράγματι μπορεί να έχει κομβικό ρόλο στην νέα αρχή που επιχειρεί η κεντροδεξιά παράταξη.

Γιατί ο Κυριάκος επέλεξε Χατζηδάκη και Γεωργιάδη για την θέση των αντιπροέδρων

Αυτό ωστόσο που αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα και τελικά δεν μπήκε στην θέση του αντιπροέδρου ο κ. Τζιτζικώστας, είναι πως ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να φανεί ότι υπήρχε κάποια συμφωνία κάτω από το τραπέζι και έτσι κατέληξε να μην κάνει αντιπροέδρους και τους δύο ανθυποψηφίους του.

Γεωργιάδης: Ο πρόεδρος της ΝΔ μου ανέθεσε μια μεγάλη ευθύνη

Με αυτό το σκεπτικό δεν προχώρησε προς το παρόν η αξιοποίηση του κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος είχε μακρά συζήτηση τις προηγούμενες μέρες και με τον Νίκο Γεωργιάδη, κάτι που δείχνει πως είναι σε ανοιχτή γραμμή με την νέα ηγετική ομάδα τηςΝΔ.

Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως δεν θα αξιοποιηθεί στο μέλλον,καθώς είναι πολύ πιθανόν μετά το συνέδριο να οριστούν νέες θέσεις αντιπροέδρων με θεματικές ενότητες και ο Περιφερειάρχης να αναλάβει την θέση του αντιπροέδρου για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

parapolitika.grΣχόλια