Γιατί ο Τσίπρας δε θα πάει στον Πειραιά για τα Θεοφάνεια – Ο ρόλος του Σεραφείμ

Γιατί ο Τσίπρας δε θα πάει στον Πειραιά για τα Θεοφάνεια – Ο ρόλος του Σεραφείμ

Στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι ή στο Παλαιό Φάληρο θα βρεθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τον φετινό εορτασμό των Θεοφανείων, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε φέτος να μην επισκεφθεί τον Πειραιά, όπου υπενθυμίζεται πως πέρυσι είχε βρεθεί στην πρώτη σειρά των επισήμων αφήνοντας, μάλιστα, συμβολικά ελεύθερο και ένα περιστέρι.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που ο πρωθυπουργός δε θα παραστεί στη φετινή τελετή στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι η έντονη διαφωνία που έχει εκφράσει για το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Ο κ. Σεραφείμ σε μια μακροσκελή δήλωσή του είχε κάνει λόγο για «κρατικό διωγμό της Πίστεως» μιλώντας για θεσμοθέτηση της «ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας» και της «αντιαισθητικῆς μιμήσεως του ετέρου φύλου καί της ψυχοπαθολογικής εκτροπής εκ της υγιούς ανθρώπινης σεξουαλικότητας».

Ο ίδιος εκτίμησε, δε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι η Αμερική και το ίδρυμα Σόρος προώθησε το σύμφωνο συμβίωσης, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να γκρεμιστεί η ορθόδοξη πίστη της Ευρώπης.

Τα δύο σενάρια για το πού θα παρακολουθήσει ο πρωθυπουργός την τελετή των Θεοφανείων είναι: ο κ. Τσίπρας να πηγαίνει στη Δεξαμενή μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ή στο Παλαιό Φάληρο, περιοχή που βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία της ιεράς μητρόπολης Νέας Σμύρνης. Εκεί στην τελετή θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό.Σχόλια