Γιατί χαίρεται ο Έντουαρντ Σνόουντεν;

Γιατί χαίρεται ο Έντουαρντ Σνόουντεν;

Η πανίσχυρη Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ σταμάτησε από την Κυριακή να παρακολουθεί τα στοιχεία που συνδέονται με τις τηλεφωνικές κλήσεις των Αμερικανών!

Ήταν τον Ιούνιο του 2013 όταν ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, αποκάλυπτε πως σημαντικά δεδομένα των κλήσεων (ώρες, διάρκεια, τηλεφωνικοί αριθμοί) διατηρούνταν στους γιγάντιους υπολογιστές της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών. Αυτό είχε ξεσηκώσει τους Αμερικανούς οι οποίοι ανησυχούσαν γι’ αυτήν την εισβολή στην ιδιωτική τους ζωή.

Οι αποκαλύψεις Σνόουντεν ανάγκασαν τον περασμένο Ιούνιο το Αμερικανικό Κογκρέσο στην υιοθέτηση νόμου ο οποίος ναι μεν επιτρέπει την συνέχιση συλλογή στοιχείων αλλά την πρόσβαση σε αυτά μόνο στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου νομικού ελέγχου.

«Δεν είναι και το τέλος του κόσμου για την NSA», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Στιούαρτ Μπέικερ, δικηγόρος που εξειδικεύεται σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο και στην ηλεκτρονική παρακολούθηση. Ο Μπέικερ που είναι δηλωμένος πολέμιος του Έντουαρτ Σνόουντεν εξήγησε πως η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών εξακολουθεί πάντα να έχει πρόσβαση στα δεδομένα που αφορούν τις τηλεφωνικές κλήσεις ενός υπόπτου με τους συνομιλητές του. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιον, οι έρευνες θα είναι λιγότερο «αποτελεσματικές» και περισσότερο χρονοβόρες.

Αντί να χρειάζεται να «σκάψει» σε μια μόνο βάση δεδομένων, η NSA θα πρέπει «να πηγαίνει από τη μια βάση δεδομένων στην άλλη» των τηλεφωνικών εταιρειών, υποστήριξε.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια