Γίνε και εσύ ελεγκτής της εφορίας

Γίνε και εσύ ελεγκτής της εφορίας

  • Και νέο όπλο κατά της φοροδιαφυγής 
  • Εφαρμογή στα κινητά που θα ανακαλύπτει αν η απόδειξη είναι πλαστή
  • Στην πραγματικότητα ο καθένας μπορεί να γίνει ελεγκτής της εφορίας, απλά αν το θέλει

Μορφή επιδημίας έχει πάρει τον τελευταίο χρόνο η έκδοση πλαστών αποδείξεων, καθώς πολλοί καταστηματάρχες θέλησαν να ξεφύγουν των ασφυκτικών νέων ελέγχων και από το να μη δίνουν καθόλου αποδείξεις, να εκδίδουν πλαστές!

Οι καταναλωτές τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει στάση και έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες – ανώνυμες και επώνυμες – κατά εκείνων που δεν εκδίδουν αποδείξεις. Η ελληνική κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να αυξήσει ακόμη περισσότερο την πίεση ξεκινά την εφαρμογή μίας… εφαρμογής!

Το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι το εξής: Σύντομα θα παρουσιάσει μία δωρεάν εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα, με την οποίο ο πελάτης θα μπορεί να σκανάρει την απόδειξη και να ελέγχει άμεσα αν είναι πλαστή ή πραγματική. Η εφαρμογή αυτή αναμένεται να «πλασαριστεί» στα αεροδρόμιο και στα λιμάνια της χώρας, προκειμένου να την έχουν υπόψη τους και οι τουρίστες που συχνά πέφτουν θύμα μη έκδοσης απόδειξης!

Έτσι, μετά τα μπόνους συναλλαγών μέσω πλαστικού χρήματος και της προώθησης των μηχανημάτων POS σταδιακά σε όλες τις επιχειρήσεις, η κυβέρνηση προσπαθεί με έναν ακόμη τρόπο να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία και να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, που ήταν κορυφαίος στόχος στην ατζέντα της πριν γίνει κυβέρνηση και ένας από τους λίγους που φαίνεται να επιτυγχάνεται!

 Σχόλια