Γυναίκες σε ειδικές αποστολές

Γυναίκες σε ειδικές αποστολές

Τι κοινό μπορεί να έχουν μια μαθηματικός, μια σκηνοθέτης  μια δασκάλα και μια εργαζόμενη στο τμήμα Ερευνών του υπουργείου Παιδείας; Η απάντηση βρίσκεται κάπου ανάμεσα στους αιθέρες και  πιο συγκεκριμένα στα 14.000 πόδια.

Η Δήμητρα, η Δέσποινα η Κέλλυ και η Ελευθερία,ανήκουν στην κατηγορία γυναικών που εκτός από ωραία εμφάνιση, διαθέτουν ακόμη ένα στοιχείο που τις κάνει να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες  και αυτό είναι η αγάπη τους για την ελεύθερη πτώση.

Τις τέσσερις αλεξιπτωτίστριες συνάντησε στο Αθλητικό κέντρο Κωπαίδας ο Πέτρος Κουσουλός και καθεμία από αυτές εξιστόρησε την δική της εμπειρία που έχει να κάνει με τον ενδιαφέρον κόσμο των εναέριων σπορ.

«Eίχαμε έρθει εδώ να κάνουμε tandem, είναι το άλμα που κάνεις δεμένος με εκπαιδευτή. Μόλις προσγειώθηκα ήταν η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου» εκμυστηρεύτηκε η μαθηματικός της παρέας, Δέσποινα. Όσο για το επίπεδο επικινδυνότητας και το πόσο προσφέρεται σαν δραστηριότητα για το γυναικείο κοινό, η νεαρή αλεξιπτωτίστρια επιβεβαίωσε πως πρόκειται για ένα πολύ εύκολο και ασφαλές σπορ . Παράλληλα παραδέχτηκε ότι: «Kαθώς ανεβαίνω, έχω άγχος , αλλά αυτό είναι καλό γιατί σε κάνει να διαχειρίζεσαι καλύτερα τις διάφορες καταστάσεις στην καθημερινότητά σου…όταν πηδάω από το αεροπλάνο νιώθω τρισευτυχισμένη».

Η Δήμητρα από την άλλη πλευρά που μέχρι στιγμής έχει σημειώσει πενήντα άλματα, ξεκίνησε το 2010 για να πάρει το πρώτο της δίπλωμα «Ο φόβος υπάρχει πάντα και είναι υγιής συναίσθημα, το θέμα είναι ότι μέσα από τέτοια αθλήματα μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι τον φόβο σου και να τον κάνεις δημιουργικό».

Με την σειρά της η Κέλλυ δηλώνει ότι οι ελεύθερες πτώσεις ήταν κάτι που ήθελε πάντα να κάνει «Οι φίλοι μου γουρλώνουν τα μάτια τους παρότι με βλέπουν να πατάω έδαφος, η οικογένεια μου από την άλλη φοβάται, ωστόσο νιώθει περήφανη για εμένα». Σε ερώτηση για το αν είναι πιο εύκολο να πετάς από τα 14.000 πόδια ή να διδάσκεις παιδιά, η Κέλλυ απάντησε « να είσαι δασκάλα στην Ε’ δημοτικού».

Η Ελευθεριά μετά την μεγάλη απόφαση να αφήσει την γενέτειρα της, Κρήτη και να εγκατασταθεί στην Αθήνα, αποφάσισε στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών να πρωτοπορήσει ακόμη περισσότερο και να γίνει πιλότος «Ήταν κάτι που είχα πάντα στο μυαλό μου, οπότε ενημερώθηκα, έμαθα τι χρειάζεται και ξεκίνησα».  Μάλιστα η Ελευθερία μίλησε για τους φόβους της η οποία εστίαζαν στην προσγείωση του ελικοπτέρου, ωστόσο έχοντας την βοήθεια του δασκάλου, τα κατάφερε.

Δείτε το βίντεο:

 Σχόλια