Γιώγος Σταθάκης: «Στροφή» με στόχο την ενίσχυση της βιομηχανίας

Γιώγος Σταθάκης: «Στροφή» με στόχο την ενίσχυση της βιομηχανίας

Ένα εικοσιτετράωρο μετά το οικονομικό σκάνδαλο του 1 εκ. ευρώ με πρωταγωνιστή  τον Γιώργο Σταθάκη, ο ίδιος επιστρέφει στα υπουργικά του καθήκοντα συζητώντας για την ενίσχυση της βιομηχανίας.

Σε συνάντηση που είχε ο Υπουργός  Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με τον Yφυπουργό Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, την αναπληρώτρια Υπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, αλλά και με την αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ο Γιώγος Σταθάκης τόνισε τη «στροφή» της πολιτικής της κυβέρνησης προς την ενίσχυση της βιομηχανίας με την ενσωμάτωση του τομέα στο υπουργείο Οικονομίας.

Επιπλέον ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης δεν παρέλειψε να  αναφερθεί στις πρωτοβουλίες του υπουργείου αναφορικά με τα υφιστάμενα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, τις εξελίξεις σχετικά με τον νέο αναπτυξιακό νόμο και τις επικείμενες αλλαγές στον τομέα των στρατηγικών επενδύσεων.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Σταθάκη το ζήτημα αυτό συνδέεται άμεσα και με το μείζον θέμα της απλοποίησης των διαδικασιών για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, το οποίο συνιστά όχι μόνο ανάγκη της χώρας αλλά και μνημονιακή υποχρέωση.

Από την μεριά της η κ. Θεοδώρα Τζάκρη έκανε λόγο  για την εκτεταμένη αποβιομηχάνιση που έχει υποστεί η χώρα το τελευταίο διάστημα τονίζοντας την ανάγκη ενιαίας αναπτυξιακής πολιτικής .

Σε ότι αφορά τον Υφυπουργό Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ  Α. Χαρίτση ,προέταξε το γεγονός ότι στον σχεδιασμό των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της νέας περιόδου 2014-2020 η επιχειρηματικότητα αποτελεί βασικό πυλώνα,  επεσημαίνοντας  ότι βασικός στόχος είναι τα νέα προγράμματα να σχεδιαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας.Σχόλια