Γιούνκερ: Αν δεν κάνουμε κάτι, οι πρόσφυγες θα πεθαίνουν στο δρόμο από το κρύο

Γιούνκερ: Αν δεν κάνουμε κάτι, οι πρόσφυγες θα πεθαίνουν στο δρόμο από το κρύο

«Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα, οι πρόσφυγες θα πεθαίνουν στο δρόμο από το κρύο» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κομισιον, δείχνοντας την έντονη ανησυχία του για την υπόθεση των προσφύγων.

Ήδη όμως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Τουρκία ξέρουν καλά τι σημαίνει «νεκρός πρόσφυγας», καθώς στη θάλασσα, όχι μόνο από το κρύο, αλλά και εξαιτίας θαλασσοταραχής ή εξαιτίας της απληστίας των δουλεμπόρων που δεν διστάζουν να θυσιάσουν ανθρώπινες ζωές μπροστά στο κέρδος, πεθαίνουν καθημερινά στη Μεσόγειο. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Λέσβο υπολογίζουν ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα, πάνω από 60 άνθρωποι χάθηκαν στο Αιγαίο, ενώ ταυτόχρονα «έσπασε το ρεκόρ» αφίξεων με 56.000 πρόσφυγες και μετανάστες να φτάνουν στα ελληνικά νησιά από τις 18 έως τις 24 Οκτωβρίου.

«Κάθε ημέρα μετράει» είπε ακόμα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσπαθώντας να πείσει τους ηγέτες της ΕΕ που διστάζουν να αναλάβουν δράση πως τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Το γεγονός αυτό γνωρίζει καλά ο δήμαρχος της Μυτιλήνης Σπύρος Γαληνός, που εδώ και πολύ καιρό προσπαθεί να φροντίσει περί τους 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες που υπολογίζεται πως περνούν καθημερινά από το νησί.Σχόλια