Γιούνκερ: Αν η κάλπη βγάλει «ΟΧΙ» η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας θα έχει εξασθενήσει δραματικά

Γιούνκερ: Αν η κάλπη βγάλει «ΟΧΙ» η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας θα έχει εξασθενήσει δραματικά

Υπέρμαχος του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής εμφανίστηκε για άλλη μία φορά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λουξεμβούργο με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. από αυτό.

Ο κ. Γιούνκερ, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επαναφέρει στο τραπέζι τις προτάσεις σε περίπτωση που ο ελληνικός λαός ψηφίσει στην πλειοψηφία του «ΟΧΙ», ενώ επιχείρησε να καταρρίψει το επιχείρημα αρκετών στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης πως το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα θα ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας, λέγοντας ότι αν η κάλπη βγάλει «ΝΑΙ» θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε δύσκολες διαπραγματεύσεις, αν όμως βγάλει «ΟΧΙ» η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας θα έχει εξασθενήσει δραματικά.

Από την πλευρά ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Σαβιέ Μπετέλ, σημείωσε σχετικά με την Ελλάδα ότι όλοι επιθυμούν την παραμονή της στην Ευρωζώνη, ενώ τόνισε ότι «Για να γεφυρώσουμε το χάσμα πρέπει να βρούμε ένα κοινό σημείο όπου θα τοποθετήσουμε αυτές τις γέφυρες».

Ο κ. Μπέτελ εκτίμησε ακόμα πως το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα σημαίνει πως θα υπάρξουν δύσκολες διαπραγματεύσεις, ενώ το «ΟΧΙ» προμηνύει ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες.Σχόλια