Γιούνκερ: Δε «βλέπω» ονομαστικό κούρεμα – Απειλές στις χώρες που δε δέχονται μετεγκατάσταση προσφύγων στα εδάφη τους

Γιούνκερ: Δε «βλέπω» ονομαστικό κούρεμα – Απειλές στις χώρες που δε δέχονται μετεγκατάσταση προσφύγων στα εδάφη τους

Ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ονομαστικό κούρεμα του ελληνικού χρέους εκτίμησε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, διευκρινίζοντας ότι μπορούν να γίνουν αλλαγές με επιμήκυνση του χρόνου ωρίμανσης του χρέους και μείωση των επιτοκίων.

«Η Ελλάδα βρίσκεται επιτέλους στον σωστό δρόμο» τόνισε πάντως για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό ζήτημα, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξαπέλυσε επίθεση σε Τσεχία, Σλοβακία και Ρουμανία, οι οποίες αντιτίθενται στο ευρωπαϊκό σχέδιο για τη μετεγκατάσταση προσφύγων στα εδάφη τους βάσει ποσοστώσεων, προειδοποιώντας εμμέσως για «κλείσιμο της στρόφιγγας» των κοινοτικών πόρων.

«Ίσως χρειάζεται να αναρωτηθούμε αν η διάθεση ευρωπαϊκών χρημάτων μέσω του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού μπορεί να διακοπεί, εάν ένα κράτος μέλος δεν ανταποκρίνεται στις ευθύνες του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο «Brexit», ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι ευελπιστεί ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου.


Σχόλια