Γιούνκερ: Δεν είναι μέρος του σεναρίου μου η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Γιούνκερ: Δεν είναι μέρος του σεναρίου μου η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Στην Ελλάδα και στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε αποκλειστική του συνέντευξη στην τηλεόραση της Deutsche Welle.

Ο κ. Γιούνκερ, ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, από τους δημοσιογράφους, για την κίνησή του να πιάσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, από το χέρι στην αίθουσα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να απαντήσει πως απλώς ήθελε να τον υποδεχθεί φιλικά, προσθέτοντας πως η Ευρώπη δε βρίσκεται σε πολεμική αντιπαράθεση με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας.

Ακόμα, ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι δεν αποκόμισε την εντύπωση πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει την τροχιά σύγκρουσης με την Ευρώπη, ωστόσο αποκάλυψε πως στη συνάντησή τους δε συμφώνησαν σε όλα.

Μάλιστα, σημείωσε ότι, όπως συμπέρανε από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, υπάρχει η θέληση να επιτευχθεί συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και τους δανειστές.

Απαντώντας στο ερώτημα για το τι θα γίνει εάν η Ελλάδα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, ο κ. Γιούνκερ σημείωσε πως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί μέρος του σεναρίου του, ενώ τόνισε πως τώρα που τα πράγματα έχουν ησυχάσει δεν υπάρχει λόγος για τέτοιου είδους σενάρια.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο κ. Γιούνκερ επισήμανε ότι για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη προϋποθέτει πως θα τηρηθούν οι βασικές δεσμεύσεις του σχεδίου διάσωσης για τη χώρα.


Σχόλια