Γιούνκερ: Δεν καταλαβαίνω τον Αλέξη Τσίπρα – Δεν ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη που του έδειξα

Γιούνκερ: Δεν καταλαβαίνω τον Αλέξη Τσίπρα – Δεν ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη που του έδειξα

Δυσαρεστημένος με τον Αλέξη Τσίπρα, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο Grexit.

«Έχω επανειλημμένα προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι δεν πρέπει να στηρίζονται σε εμένα ότι θα μπορώ να αποτρέψω σε κάθε περίπτωση μια κατάρρευση των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ακόμα, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προσθέτοντας ότι «Φαίνεται πως οι Έλληνες πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη που μπορεί να βγάλει ένα λαγό από το καπέλο στο τέλος. Δεν είναι όμως έτσι».

Αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Γιούνκερ, αναφέρει: «Δεν καταλαβαίνω τον Αλέξη Τσίπρα… Η εμπιστοσύνη που του έδειξα δεν ανταποδόθηκε ισομερώς».

«Αντί να κάνει παράπονα στην Κομισιόν θα έπρεπε να πει στους Έλληνες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του προσέφερε ένα επενδυτικό πακέτο, ύψους 35 δισ. ευρώ, για τα έτη 2015 – 2020. Εάν ήμουν εγώ Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα το πρόβαλα ως επιτυχία, όμως δεν ακούω όμως τίποτα για αυτό», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε πως, οι προσπάθειές του για την επίτευξη συμβιβασμού έχουν πολλές φορές παρεξηγηθεί από την Αθήνα.Σχόλια