Γιούνκερ: Εκτιμώ πως θα υπάρξει συμφωνία μέσα στη βδομάδα – Πενταμερής δανειστών: Δεκτή ως βάση η ελληνική πρόταση

Γιούνκερ: Εκτιμώ πως θα υπάρξει συμφωνία μέσα στη βδομάδα – Πενταμερής δανειστών: Δεκτή ως βάση η ελληνική πρόταση

Ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών εντός της εβδομάδας, εκτίμησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι αυτός είναι και ο δικός του στόχος.
«Θα εργαζόμαστε μέρα και νύχτα», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Κομισιόν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σημείωσε ότι οι νέες ελληνικές προτάσεις αποτελούν βάση για διαπραγμάτευση, ενώ συμπλήρωσε πως η τεχνική επεξεργασία από τους θεσμούς θα αρχίσει αμέσως, με στόχο να συγκληθεί νέο Eurogroup μέσα στις επόμενες ημέρες, και την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές μέσα στην εβδομάδα.

Μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της Κομισιόν, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μέρος σε πενταμερή συνάντηση υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και με τη συμμετοχή της Κριστίν Λαγκάρντ, του Γερούν Ντάισελμπλουμ και του Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Επιτροπής της ΕΚΤ, ο οποίος στην πορεία αντικαταστάθηκε από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι στην πενταμερή συνάντηση έγινε δεκτή ως βάση η ελληνική πρόταση, η οποία καλύπτει συνολικά λίστα μέτρων, λύση χρέους και αναπτυξιακό πακέτο για την Ελλάδα.

Πλέον, οι ελληνικές προτάσεις εξετάζονται λεπτομερώς από τους Θεσμούς, έτσι ώστε να αξιολογηθεί η βιωσιμότητά τους και το κατά πόσον μπορούν να αποτελέσουν βάση για να συνεχιστεί ο διάλογος τις επόμενες ημέρες.Σχόλια