Γιούνκερ σε Θάνου: Απαραίτητη η πλήρης στήριξη του προγράμματος

Γιούνκερ σε Θάνου: Απαραίτητη η πλήρης στήριξη του προγράμματος

Επιστολή στην οποία σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι είναι «απαραίτητη η πλήρης στήριξη του προγράμματος» έστειλε ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου.

Αναλυτικότερα, ο κ. Γιούνκερ, στην επιστολή του, επισημαίνει ότι η ορκωμοσία της κ. Θάνου έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Με την Ελλάδα να έχει υπογράψει τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα βοήθειας, οι Ευρωπαίοι εταίροι και ιδίως η Κομισιόν, θεωρούν απαραίτητη την πλήρη στήριξη του προγράμματος», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Η ευρεία στήριξη και η έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων συνιστά απαραίτητο στοιχείο της επιτυχίας», προσθέτει ο κ. Γιούνκερ στην επιστολή του.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, ο κ. Γιούνκερ σημειώνει ότι η Κομισιόν εφαρμόζει την ευρωπαϊκή ατζέντα για τη μετανάστευση, η οποία συμφωνήθηκε τον Μάιο του 2015, με στόχο τη βοήθεια των κρατών – μελών και ιδιαιτέρως της Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες προτεραιότητες της χώρας.

«Η Κομισιόν έχει συμπαρασταθεί στην Ελλάδα και στους πολίτες της, προκειμένου να προλειάνει το έδαφος για ένα καλύτερο μέλλον» τονίζει ο επικεφαλής της, συμπληρώνοντας ότι το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει.

«Μπορείτε να βασίζεστε στην Κομισιόν – και εμένα προσωπικά – προκειμένου να σας βοηθήσουμε στο έργο σας» καταλήγει στην επιστολή του, ο κ. Γιούνκερ.Σχόλια