Γιουρούσια της Οικονομικής Αστυνομίας σε χιλιάδες επιχειρήσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Γιουρούσια της Οικονομικής Αστυνομίας σε χιλιάδες επιχειρήσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται οι συντονισμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του διημέρου 25-26 Σεπτεμβρίου, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας καθώς και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησαν ελέγχους σε επιχειρήσεις ένδυσης, εστίασης, διασκέδασης και εμπορίας καυσόξυλων.

Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκαν φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις σε τέσσερις επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, σε εστιατόριο-καφέ-μπαρ σε περιοχή της Αττικής βρέθηκαν να είναι ανασφάλιστοι δύο εργαζόμενοι, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, καθώς εις βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις.

Σε επιχείρηση κατασκευής και εμπορίας ενδυμάτων, ιδιοκτησίας υπηκόου Μπανγκλαντές, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν να είναι ανασφάλιστοι τέσσερις εργαζόμενοι από το Μπανγκλαντές, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε κατάστημα εμπορίας καυσόξυλων, ιδιοκτησίας Έλληνα, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικής πώλησης και η ανακριβής έκδοση τριών αποδείξεων λιανικής πώλησης, συνολικής αξίας 355 ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Τέλος, σε κατάστημα εμπορίας καυσόξυλων, ιδιοκτησίας Έλληνα, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών αποδείξεων λιανικής πώλησης, συνολικής αξίας 350 ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., Δ.Ο.Υ., Σ.Ε.Π.Ε.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Σχόλια