Γκάφα ολικής με σχολικό βιβλίο- Έστειλαν «Ερωτική εκδοχή» της Κοκκινοσκουφίτσας σε δημοτικά σχολεία

Γκάφα ολικής με σχολικό βιβλίο- Έστειλαν «Ερωτική εκδοχή» της Κοκκινοσκουφίτσας σε δημοτικά σχολεία

Μεγάλη φαντασία είχε η συγγραφέας του εν λόγω παραμυθιού το οποίο από θέμα περιεχομένου σίγουρα δεν απευθυνόταν σε παιδάκια του δημοτικού σχολείου.

Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας είναι δημοφιλές και αγαπημένο για τα παιδιά εδώ και πολλές γενιές, οπότε τι πιο φυσικό για τις χιλιανές αρχές να αποστείλουν σε εκατοντάδες δημοτικά σχολεία ένα βιβλίο με τις «περιπέτειές της». Δυστυχώς όμως, κάποιοι αρμόδιοι στη Χιλή έκαναν λάθος επιλογή… βιβλίου, και τα δημοτικά σχολεία παρέλαβαν για τις βιβλιοθήκες τους μια «ερωτική εκδοχή» (για να το πούμε μετριοπαθώς…) του δημοφιλούς παραμυθιού!

Στο βιβλίο, με τίτλο «Η κοκκινοσκουφίτσα τρωει τον λύκο», η συγγραφέας (Πιλάρ Κιτάνα) πήρε«κάποιες ελευθερίες» σε σχέση με το παραδοσιακό παραμύθι, καθώς υπάρχει μπόλικη «δράση» (ερωτική κυρίως…), βία, αλλά και μια ερωτική σχέση δασκάλας/ μαθητή…

Το λάθος διαπιστώθηκε μόνο όταν ένας μαθητής ρώτησε τη δασκάλα του για το αμφιλεγόμενο περιεχόμενο της πορνογραφικής ταινίας… Σε ανακοίνωσή της η χιλιανή κυβέρνηση δήλωσε ότι οι ταινίες ανακλήθηκαν αμέσως, καθώς το βιβλίο «δεν ανταποκρίνεται στις κατάλληλες παιδαγωγικές απαιτήσεις προκειμένου να ενσωματωθεί στο διδακτικό πρόγραμμα».

 Σχόλια