Γκάφα ολκής από το Ποτάμι: Η ανακοίνωση «φιάσκο» λόγω λάθους αναζήτησης!

Γκάφα ολκής από το Ποτάμι: Η ανακοίνωση «φιάσκο» λόγω λάθους αναζήτησης!

Το Ποτάμι ζήτησε εξηγήσεις για τα επεισόδια στα Εξάρχεια από τον ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις των Τσίπρα, Βούτση και Σκουρλέτη που είχαν γίνει πέρυσι. Όμως επί της ουσίας οι δηλώσεις αυτές ήταν παλαιότερες όπως παραδέχτηκε το «Ποτάμι» σε νεότερη ανακοίνωση. Μπορεί να διασκεύασαν με «χιουμοράκι» τις εντυπώσεις αλλά η γκάφα είχε γίνει…

Αρχικά το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ανέφερε:
«Έκπληκτοι διαβάσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής αλλά και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά δικαιολογούν τη βία και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην Αθήνα και σε αρκετές πόλεις της χώρας το Σαββατοκύριακο».

Στη συνέχεια επικαλέστηκε δηλώσεις που είχαν γίνει πέρυσι τέτοια εποχή. Για την ακρίβεια δημοσίευσε σε ανακοίνωση του, τις παρακάτω:

«Αλέξης Τσίπρας:

– Εμείς πιστεύουμε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις, αυτές οι εκδηλώσεις αγανάκτησης, οργής, δυσαρέσκειας δεν είναι μόνο εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την συσσωρευμένη οργή αλλά που εμπεριέχουν κι ένα μεγάλο θετικό φορτίο για ριζοσπαστικές αλλαγές και τελικά για μια μεγάλη αλλαγή στην πορεία της χώρας.

– Ο αστυνομικός με όπλο είναι δημόσιος κίνδυνος στο δρόμο.

– Ζητάμε τον αφοπλισμό των αστυνομικών δυνάμεων όταν έρχονται σε επαφή με τον πολίτη στη διάρκεια κινηματικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων. Την κατάργηση των ΜΑΤ και την απαγόρευση χρήσης χημικών σε διαδηλώσεις.

Νίκος Βούτσης

– Από το 1996 υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που λέει να μην υπάρχουν όπλα στους αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με πολίτες είτε σε γήπεδα είτε σε διαδηλώσεις.

Πάνος Σκουρλέτης

– (Τα κράνη, οι αντιασφυξιογόνες μάσκες και τα ρόπαλα που κατέσχεσε η αστυνομία) «Είναι πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός μας και όλα αυτά που είπαν για μπουκάλια και δήθεν μηχανισμούς είναι κουραφέξαλα».

Και κατέληγε η πρώτη ανακοίνωση του Ποταμιού:
«Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του να εξασφαλίσουν το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην ζωή και την περιουσία του. Κάτι που οι ίδιοι έχουν εξασφαλίσει πλέον για τους εαυτούς τους καθότι τα σπίτια τους, οι δουλειές τους και οι ίδιοι προσωπικά φρουρούνται από στρατιές αστυνομικών. Ζητάμε επίσης να πουν στον ελληνικό λαό πού θεωρούν ότι τελειώνει το δικαίωμα στην διαμαρτυρία και πού αρχίζει ο βανδαλισμός».

Στη συνέχεια τα στελέχη του κόμματος παραδέχθηκαν πως κάπου χάθηκαν στην αναζήτηση. Με επόμενη ανακοίνωση-επανόρθωση που φέρει τον τίτλο «Λάθος στην αναζήτηση», διευκρινίζουν:
«Στο προηγούμενο δελτίο τύπου εκ παραδρομής συμπεριλήφθηκαν δηλώσεις του κ. Τσίπρα και προβεβλημένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τα προηγούμενα χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν σχολίασαν τα όσα θλιβερά έγιναν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας το Σαββατοκύριακο. Λόγω, λοιπόν, της απουσίας πρόσφατων δηλώσεων οι μηχανές αναζήτησης όταν πληκτρολογείς «βία – μολότοφ – δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ», εμφανίζουν αναρτήσεις από τα χρόνια της αντιπολίτευσης. Δεν έχουν τη νοημοσύνη να αντιληφθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον κυβέρνηση».

Σχόλια