Γκάλοπ των Financial Times: Να διαγραφεί το ελληνικό χρέος με αντάλλαγμα τους πρόσφυγες;

Γκάλοπ των Financial Times: Να διαγραφεί το ελληνικό χρέος με αντάλλαγμα τους πρόσφυγες;

Διαδικτυακό γκάλοπ, με το ερώτημα αν θα πρέπει να διαγραφεί το ελληνικό χρέος, με αντάλλαγμα τη φιλοξενία των προσφύγων από την Ελλάδα, πραγματοποιεί η βρετανική εφημερίδα Financial Times, λίγες ώρες μετά το «καμπανάκι» από τις Βρυξέλλες για ελλείψεις και αδυναμίες στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, και το τελεσίγραφο τριών μηνών στην Ελλάδα προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

tweet ft

«Θα πρέπει να διαγραφεί το χρέος της Ελλάδας με αντάλλαγμα τη φιλοξενία των προσφύγων της Ευρώπης;», είναι ερώτηση του διαδικτυακού γκάλοπ των FT, που με τη σειρά του συμβάλλει στην καλλιέργεια κλίματος αποκλεισμού της χώρας από τη συνθήκη Σένγκεν.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, το 55% όσων απάντησαν στην ερώτηση τάσσονται υπέρ ενός τέτοιου ενδεχομένου, ενώ το 45% κατά.

apotelesmata

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες οι FT είχαν δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα θα πρέπει να ανταλλάξει το χρέος της με πρόσφυγες», όπου ο συντάκτης, Gideon Rachman, έγραφε: «Το σχέδιο αυτό φαίνεται ακραίο. Αλλά πτυχές του μπορεί να έχουν ήδη αρχίσει διστακτικά να προωθούνται» και συμπλήρωνε: «Χωρίς καλή διαχείριση, θα μπορούσε να αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους πρόσφυγες σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων η οποία είναι αντιμέτωπη με ανεργία 25% και ένα εθνικό χρέος που πλησιάζει το 180% του ΑΕΠ. Αλλά το τεράστιο χρέος της Ελλάδας μπορεί τελικά να είναι το κλειδί για την λύση του προβλήματος».


Σχόλια