Γκούμας: «Το σκεπτικό του Σκίμπε μοιάζει με του Ρεχάγκελ»

Γκούμας: «Το σκεπτικό του Σκίμπε μοιάζει με του Ρεχάγκελ»

Στην ομοιότητα της φιλοσοφίας του Σκίμπε με αυτή του Ότο Ρεχάγκελ στάθηκε ο Γιάννης Γκούμας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το φιλικό της Εθνικής ομάδας με την Τουρκία.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Γκούμας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα

Για τον λόγο που ο Σκίμπε επέλεξε το σύστημα με τρεις στόπερ: «Ο κ. Σκίμπε ήθελε να θωρακίσει την άμυνα με αυτό το σύστημα . Οι Μανωλάς Παπασταθόπουλος και Παπαδόπουλος είναι αμυντικοί σε πολύ σε υψηλό επίπεδο και ξέρουν πώς να ανταποκριθούν σε αυτό το σύστημα. Το πλεονέκτημα μας πάντα είναι η άμυνα και ο νέος προπονητής κοίταξε να πατήσει πάνω σε αυτό. Ο στόχος είναι να μη δειχτούμε γκολ και σε κάποια αντεπίθεση να το βάλουμε. Το σκεπτικό είναι το ίδιο με αυτό του κ. Ρεχάγκελ, άσχετα αν είναι διαφορετικό το σύστημα, να μην υπάρχουν χώροι και να μη δίνουμε ευκαιρίες στην άμυνα μας ώστε σε μια οργανωμένη επίθεση να καταφέρουμε να σκοράρουμε».

Για το αν με αυτό το σύστημα θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι επιθετικά: «Αυτό το σύστημα θέλει γρήγορους επιθετικούς ειδικά στα άκρα και μπροστά. Το πλεονέκτημα με αυτό το σύστημα είναι να χτυπήσεις στην κόντρα. Πρέπει να βάλουμε παίκτες να χτυπήσουν σε ανοργάνωτη άμυνα. Ο προπονητής τώρα μαθαίνει τους παίκτες και σε κάθε παιχνίδι θα παρουσιάζεται καλύτερη».

Για το πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν οι ακραίοι μπακ σε αυτό το σύστημα: «Σίγουρα το σκεπτικό του είναι να έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν αυτή τη θέση όπως ο Τοροσίδης και ο Χολέμπας, αλλά υπάρχουν και άλλοι. Το σημαντικότερο βέβαια παραμένουν οι ακραίοι επιθετικοί».

Για το τι μπορούμε να περιμένουμε από την ομάδα Νέων: «Δεν είναι εύκολο να διακριθείς γιατί οι ομάδες που έχουν περάσει στην επόμενη φάση είναι μεγαθήρια σε αυτές τις ηλικίες, όπως η Ισπανία, Αγγλία, Γαλλία και Πορτογαλία. Βέβαια το θετικό είναι ότι με τους Πορτογάλους ήμασταν στον ίδιο όμιλο οπότε δεν θα τους πετύχουμε ξανά. Ο Έλληνας έχει ταλέντο αλλά χρειάζεται σωστή καθοδήγηση. Αν καταφέρουμε να πάρουμε το μάξιμουμ από αυτά τα παιδιά μπορούμε να φτάσουμε ψηλά».

Για το ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας: «Παιχνίδι με παιχνίδι να προχωράμε. Θα δούμε και την κλήρωση. Ο στόχος είναι να δούμε ποιες ομάδες θα μας τύχουν και να κάνουμε την ανάλυση. Έχουμε δυνατότητες να πάμε στην τελική φάση όπως πέρσι που αποδείξαμε ότι παρότι δεν περάσαμε από ομίλους φτάσαμε στα ημιτελικά. Πολύς κόσμος βλέπει αυτά τα παιχνίδια και είναι καλό και για αυτά τα παιδιά για να τα δούνε σκάουτερ από όλο τον κόσμο».Σχόλια