Γλυκιά Συμφωνία. Ένα Μουσικό Παραμύθι της Μαίρης Βούκανου σε Μουσική Γιώργου Βούκανου

Γλυκιά Συμφωνία. Ένα Μουσικό Παραμύθι της Μαίρης Βούκανου σε Μουσική Γιώργου Βούκανου

Τον Δεκέμβριο ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος παρουσιάζει σε 1η εκτέλεση και για 5 μόνο παραστάσεις στην Αίθουσα Πολυχώρου της Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την «Γλυκιά Συμφωνία». Ένα μουσικό ηχοχρωματικό παραμύθι σε κείμενα και στίχους Μαίρης Βούκανου με τον Δημήτρη Πιατά, με την φιλική συμμετοχή του Στέλιου Παρλιάρου σε σκηνοθεσία Λευτέρη Δακαλάκη.
Το μουσικό αυτό έργο περιγράφει σε ένα ονειρικό τοπίο τις πιο γλυκές στιγμές των παιδικών μας χρόνων σε ένα Μαγεμένο δάσος την Ζαχαρένια Πολιτεία και τους ήρωές της. Με τους ονειρικούς ήχους, τα χρώματα και τα τραγούδια της Γλυκιάς Συμφωνίας θα δώσουμε μια γλυκιά ελπίδα στην πικρή καθημερινότητα του σήμερα. Μια μοναδική μουσική Παράσταση για μικρούς και για Μεγάλους.
Τους κεντρικούς ρόλους του παραμυθιού ερμηνεύουν:
η Άντα Αθανασοπούλου (Ευχονεράϊδα – Πριγκίπισσα «Γλυκιά Βανίλια»), ο Δημήτρης Παπαγεωργίου (Πρίγκιπας Αμυγδαλόπαστος) , ο Θάνος Χρόνης (Ζαχαροπλάστης Άχνης), ο Παναγιώτης Καμμένος (Κακός Λύκος), ο Θανάσης Βούτσας (Σοκολατοντελάλης), η Μαριάννα Καλογεράκη (Κακιά Μάγισσα) και η μικρή Ελένη Αθανασοπούλου (Ευχονεραϊδάκι). Συμμετέχει η Χορωδία της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Joseph με την διδασκαλία του Ηλία Λιαμή. Στο πιάνο ο Neville Jason Fahy, στις κιθάρες ο Μάριος Μούρμουρας, στο κλαρίνο ο Κωνσταντίνος Κουνανής ενώ την Ορχήστρα της Λαχταριστής Τρούφας διευθύνει ο Γιώργος Βούκανος. Τη σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια έχουν ο Αλέξανδρος και Χρήστος Μπουρελιάς.
«Γλυκιά Συμφωνία» στις 6,7,12,13,14 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Πολυχώρου της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε 1η εκτέλεση.Σχόλια