«Γνωστό» το σημείο που γλίστρησε ο άτυχος 9χρονος

«Γνωστό» το σημείο που γλίστρησε ο άτυχος 9χρονος

Σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οφείλεται ο θάνατος του 9χρονου Βασίλη Σκανδάλη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια πεζοπορίας μαζί με τους γονείς του στον Βουραϊκό.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ιατροδικαστή Αγγελική Τζιόλα, η οποία διενήργησε σήμερα το πρωί τη νεκροψία – νεκροτομή, ο θάνατος του μικρού Βασίλη προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ δεν έφερε ίχνη πνιγμού.

Σημειώνεται ότι το σημείο όπου ο 9χρονος Βασίλης έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό, ανάμεσα στην πεζογέφυρα και τη σιδηροδρομική γραμμή, με αποτέλεσμα να καταλήξει στον Βουραϊκό, θεωρείται το πιο δύσκολο του περάσματος αλλά και του ποταμού.

3

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υποστράτηγο, Νικόλαο Νικολακόπουλο, η βουτιά θανάτου του άτυχου παιδιού ήταν σε πάνω από 40 μέτρα βάθος. Ο ίδιος έκανε λόγο για εξαιρετικά δύσβατο σημείο, καθώς έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 15 πτώσεις. Μάλιστα τις περισσότερες φορές τα άτομα που έπεσαν δε βρέθηκαν καν.

Ο 9χρονος λίγο πριν γλιστρήσει, περπατούσε ακριβώς πίσω από τον πατέρα του και περνούσαν το πιο δύσκολο σημείο της διαδρομής, ενώ λίγο πιο μπροστά βρισκόταν η μητέρα του.

«Αυτό που εμείς μάθαμε είναι ότι το παιδί παραπάτησε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό. Το παιδί μάθαμε ότι ήταν πίσω από τον πατέρα και η μάνα προπορευόταν πιο μπροστά, δεν ξέρουμε ακριβώς. Και στον πατέρα φώναξαν ότι έπεσε το παιδί. Αυτό μας είπαν. Το παιδί έπεσε στο κενό μεταξύ ραγών και λαμαρίνας» δήλωσε σχετικά στο protothema.gr ο κ. Νικολακόπουλος.

Συγκλονισμένος και ο ίδιος, υπογράμμισε ότι το παιδί από το σημείο όπου γλίστρησε, έως το σημείο που εντοπίστηκε μέσα στο νερό, ήταν περισσότερο από σαράντα μέτρα βάθος και καθ’ όλη την διάρκεια της πτώσης του χτυπούσε σε εξοχές βράχων.

1

«Δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβει κάποιος το παιδί. Το παιδί έπεσε σε βάθος δέκα μέτρων σε μια εξοχή βράχου μετά από εκεί πήγε άλλα δεκαπέντε μέτρα κάτω, ενώ στον αέρα βρήκε σε άλλον βράχο. Και από εκεί έπεσε άλλα εικοσιπέντε μέτρα και κατέληξε σε νερό. Δηλαδή από το σημείο που το παιδί γλίστρησε μέχρι και το νερό που βρέθηκε ήταν πάνω από σαράντα μέτρα. Ήταν στον αέρα και το παιδί χτύπαγε μια από εδώ και μια από εκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.

Ο κ. Νικολακόπουλος σημείωσε ότι και ο ίδιος, όταν έφτασε στο σημείο που γλίστρησε το παιδί, τρόμαξε από το χάος κάτω από τα πόδια του.

«Στο σημείο που βρέθηκε το άτυχο παιδί δεν έχει πατήσει ποτέ άνθρωπος το πόδι του. Δεν μπορεί να κατέβει άνθρωπος εκεί εάν δεν έχει φυσική δύναμη και θάρρος, ούτε δεμένος όπως κατεβήκαμε εμείς. Όποιος έχει πέσει μέσα εκεί ειδικά στη διάρκεια του πολέμου δεν έχει βρεθεί ποτέ κανείς. Εγώ που είμαι πυροσβέστης φοβήθηκα το σημείο αυτό, είναι χάος κάτω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό

Το αγόρι χάθηκε στη διάρκεια πεζοπορίας, που έκανε μαζί με τους γονείς του, άλλους τέσσερις ενήλικες και ακόμη δύο παιδιά γύρω στις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι γονείς του που έκαναν μαζί του πεζοπορία, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα έχασαν το παιδί από το οπτικό τους πεδίο, καθώς έπεσε από τη γέφυρα.

2

Το παιδί χάθηκε κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια των γονιών του, ενώ βρίσκονταν σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο, μια γέφυρα με πολύ στενό πέρασμα πλάι στη σιδηροδρομική γραμμή του οδοντωτού.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής ήταν άμεση. Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί λίγο πιο πάνω από τη θέση «Δικαστήρια» στο 7ο-8ο χιλιόμετρο της σιδηροδρομικής γραμμής.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν πάνω από 40 πυροσβέστες, κλιμάκιο της 1ης και 6ης ΕΜΑΚ, τέσσερις δύτες και αναρριχητές.

Τελικά, το πτώμα του ανήλικου ανασύρθηκε από το ρέμα γύρω στις 8 εχθές το βράδυ.

Η σορός του 9χρονου μεταφέρεται στην Αθήνα, όπου διαμένει η οικογένεια, για να γραφτεί η τελευταία πράξη του δράματος με την κηδεία του.

 

 Σχόλια