Γνωστός γιατρός κατηγορείται για ανθρωποκτονία

Γνωστός γιατρός κατηγορείται για ανθρωποκτονία

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών θα καθίσει ιατρός χειρουργός μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Πρόκειται για την ιδιαίτερα ανατριχιαστική υπόθεση θανάτου ενός 33χρονου πατέρα δύο παιδιών, από άστοχες ενέργειες και εσφαλμένους χειρισμούς του θεράποντα ιατρού του.

Από το σύνολο των αποδείξεων που συγκεντρώθηκαν κατά την διενεργηθείσα προκαταρκτική εξέταση, που αποκαλύπτει σήμερα το healthreportaz.gr ο θάνατος του άνδρα προήλθε από έλλειψη προσοχής την οποία όφειλε κατά τις περιστάσεις και μπορούσε να καταβάλει ο κατηγορούμενος χωρίς να προβλέψει και να αποφύγει το αξιόποινο αποτέλεσμα.

Ο αδικοχαμένος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο διακομιδής του στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», τον Μάϊο του 2011 σε λιγότερο από έναν μήνα από τη στιγμή που εκδηλώθηκε το πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανάκρισης ο 33χρονος, ο οποίος είχε προσέλθει την 25η Απριλίου 2011 σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αθήνας, με έντονο κοιλιακό άλγος φέρεται να τραυματίστηκε από εσφαλμένες πρακτικές του κατηγορούμενου, κατά την ιατρική πράξη στην οποία υπεβλήθη, και πιο συγκεκριμένα σε λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή, με αποτέλεσμα να προκληθεί διάχυτη αιμορραγία στην κοίτη ύπατος.

Διαβάστε περισσότερα στο: HealthReportaz.grΣχόλια