Carrot cake με μέλι και ελαιόλαδο

Carrot cake με μέλι και ελαιόλαδο

Υλικά

3 αβγά

150 γρ. μέλι

100 γρ. ζάχαρη καστανή

250 γρ. καρότο τριμμένο λεπτό

150 γρ. ελαιόλαδο

250 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. κανέλα

1/4 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

 

Για το γλάσο

150 γρ. άχνη

Χυμό από μισό λεμόνι (+ λίγο νερό αν το λεμόνι είναι πολύ μικρό)

 

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη με τη λεπτή πλευρά. Έπειτα παίρνουμε λίγο-λίγο στη χούφτα μας και το πιέζουμε καλά για να φύγει το παραπανίσιο νερό τους.

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το μέλι στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Έπειτα σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά. Προσθέτουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο και ομογενοποιούμε.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ ή ένα μικρό ταψάκι με διάμετρο 20 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά. Τρυπάτε με ένα μαχαίρι, κι αν βγει καθαρό χωρίς να έχει ωμή ζύμη πάνω, τότε το κέικ είναι έτοιμο!

Για το γλάσο απλά με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα δύο υλικά και περιχύνουμε το κέικ όταν αυτό κρυώσει και να ξεφορμαριστεί!