Πάστα φλώρα με κραμπλ και μαρμελάδα βερίκοκο

Πάστα φλώρα με κραμπλ και μαρμελάδα βερίκοκο

Για τη ζύμη

400γρ. αλεύρι

250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

100γρ. άχνη ζάχαρη

2 αβγά

1κ.γ.μπέικιν

1 βανίλια

 

Για το κραμπλ

200 γρ.αλεύρι

200 γρ.βούτυρο

150 γρ.καστανή ζάχαρη

100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

 

Για τη συναρμολόγηση

250γρ. από τη μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε όλατα υλικά μαζί και με το εξάρτημα φτερό (αλλιώςκάπα), ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα, όχι να χτυπηθεί!Μόλις είναι έτοιμο το βάζουμε σε μια μεμβράνη και τοτοποθετούμε για λίγαλεπτά στο ψυγείο μέχρι ναφτιάξουμε και τη ζύμη του κραμπλ! Για το κραμπλ τοποθετούμε όλα τα υλικάστον κάδο του μίξερ και με τον ίδιο τρόπο όπως πριν φτιάχνουμε και αυτό το ζυμάρι. Μόλις ομογενοποιηθεί είναι έτοιμο! Στη συνέχεια βγάζουμε το πρώτο ζυμάρι από το ψυγείοκαι το τοποθετούμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22-24εκατοστών με λαδόκολλα απόκάτω πιέζονταςομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Απλώνουμε τη μαρμελάδα με ένα κουτάλιπάνω στη ζύμη αφήνοντας περιμετρικά έναδάχτυλο απόσταση από το τσέρκι για να μηνακουμπήσει και κολλήσει στο ψήσιμο.Τέλος, θρυμματίζουμε το ζυμάρι του κραμπλ από πάνω τοποθετώντας πρώτα λίγα τρίμματα γύρω-γύρω ώστε να δημιουργήσουμε ένα τείχος για να μην παίρνει μαρμελάδα στο τσέρκι. Ύστερα απλώνουμε το υπόλοιπο ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 γιαπερίπου 40-50λεπτά έως ότου ροδοκοκκινίσει. Γιασιγουριά καρφώνουμε με ένα μαχαίρι, κι αν βγεικαθαρό, τότε είναιέτοιμο. Αν βγει και έχει ωμό ζυμάριπάνω, τότε θέλει λίγο ακόμα.Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε!