Σπιράλ cookies με διπλή γεύση

Σπιράλ cookies με διπλή γεύση

Υλικά: Για τη βασική ζύμη

200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

200 γρ. ζάχαρη άχνη

100 γρ. καστανή ζάχαρη

1 αβγό

1 βανίλια

350 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. μπέικιν

1η γεύση

Μισή δόση βασικής ζύμης

100 γρ. έτοιμο άλειμμα σοκολάτας

2 κ.σ. κακάο

2η γεύση

Μισή δόση βασικής ζύμης

100 γρ. μαρμελάδα κεράσι

100 γρ. λευκή σοκολάτα λεπτοκομμένο

2 κ.σ. αλεύρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ με το φτερό και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν! Δεν θέλουμε να χτυπηθεί ώρα το μίγμα! Μόλις είναι έτοιμο χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο, ξαναβάζουμε στο μίξερ κάθε δόση με τα αντίστοιχα υλικά της (1η και 2η γεύση) και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Ανοίγουμε στον πάγκο μεγάλο φύλλο μεμβράνης για φαγητά και με τα χέρια πιέζουμε το ζυμάρι να απλώσει, ώστε να το τυλίξουμε και να το βάλουμε στο ψυγείο να σφίξει και να… ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά!

Έπειτα τοποθετούμε κάθε ζυμάρι ανάμεσα από δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο μισού εκατοστού. Μόλις ανοίξουμε και τα δύο ζυμάρια, τα εφάπτουμε μεταξύ τους, το ένα πάνω στο άλλο! Τα έχουμε αφήσει πάνω στο ένα φύλλο λαδόκολλας για να μας βοηθήσει στο τύλιγμα. Πιάνουμε κάτω-κάτω σιγά-σιγά από την άκρη και τυλίγουμε σφιχτά (αν υπάρχει πρόβλημα και κολλάει το ζυμάρι, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι), τυλίγουμε το μπαστούνι με μια λαδόκολλα και τοποθετούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για πιο γρήγορα, να σφίξει και να μπορούμε να το κόψουμε χωρίς να χαλάει το εσωτερικό σχήμα του. Αφού σφίξει το κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκατοστού και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και με αποστάσεις μεταξύ τους, γιατί απλώνουν ελάχιστα! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15-20 λεπτά.